Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2013 08:56

Справа Тимошенко – не єдина завада для підписання Угоди з ЄС - Меркель

Справа Тимошенко – не єдина завада для підписання Угоди з ЄС - Меркель
Юлія Тимошенко Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель бачить "цілий ряд проблем" у відносинах між ЄС та Україною. При цьому на заваді підписанню Угоди про асоціацію стоїть, за її словами, не лише справа ув'язненої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це глава німецького уряду заявила у середу в Берліні на прес-конференції за результатами переговорів з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом.

"Існує цілий ряд проблем з Україною. Безумовно йдеться тут і про Юлію Тимошенко, проте це не єдина тема", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" знає, чому панікує Власенко

Як зауважила канцлер, питання підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не можна розглядати "однобоко", ставлячи його в залежність лише від розвитку справи Тимошенко.

"У певний момент ми будемо дивитися, чи виконано (Україною – ред.) цілий ряд умов – йдеться загалом про верховенство права, захист прав людини, дотримання демократичних свобод та процедур – і чи створено передумови для укладення такої Угоди про асоціацію та її ратифікації, але спочатку для її підписання", - заявила Меркель.

Канцлер запевнила, що ЄС зацікавлений у зближенні з Україною. "Тому ми і надалі будемо заохочувати Україну виконувати необхідні для цього передумови", - додала вона.

У свою чергу, естонський прем'єр заявив, що Україна є для Євросоюзу важливим партнером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

"Я особисто думаю, що ми повинні укласти Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Україною", - сказав він. Але для цього, за його словами, Київ має досягти "значних успіхів" у сфері правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Справа Тимошенко – не єдина завада для підписання Угоди з ЄС - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути