Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2018 13:50

Справа Савченко: суд відмовив 28 поручителям
4

Адвокати Савченко просили про цілодобовий домашній арешт
Фото: NEWSONE
У суд прийшли протестувальники, які вимагали відпустити Надію Савченко
Після оголошення вироку почалась штовханина
Суд залишив запобіжний захід без змін

Апеляційний суд Києва залишив нардепа Надію Савченко під вартою попри заяви 28 осіб, які хотіли взяти Савченко на поруки. Про це повідомляє "Українська правда".

9 серпня суд продовжив розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу з виступу прокурорів. Вчора, 8 серпня, виступали захисники. Просили змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. 28 осіб заявили, що хочуть взяти її на поруки. Серед них сестра Савченко - Віра, її прес-секретарка – Тетяна Проторченко, юрист Віктор Шишкін, Герой України Степан Хмара, нардеп Віталій Купрій, нардеп Сергій Мельничук.

Суддя скасував рішення Шевченківського суду про запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 7 вересня 2018 року і обрав новий аналогічний попередньому. Тобто залишив її під вартою на такий самий термін.

Після оголошення рішення в судовому залі зчинилася штовханина. За словами Надії Савченко, її сестрі Вірі "викручували руки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко подала позов на 1 гривню

Адвокат Костянтин Глоба після засідання заявив, що рішення будуть оскаржувати в міжнародному суді.

Савченко затримали 22 березня. Нардепа підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституцій­ного ладу. Вона нібито змовилася з підо­зрюваним у тероризмі Володимиром Рубаном, ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купила зброю.

Зараз ви читаєте новину «Справа Савченко: суд відмовив 28 поручителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути