вівторок, 07 березня 2017 18:04

Справа Насірова вийшла за межі юриспруденції і стала політичною - Карасьов

Справа Насірова вийшла за межі юриспруденції і стала політичною - Карасьов

Сьогодні справа голови Державної фіскальної служби Романа Насірова вже вийшло за межі юриспруденції і стало політичним.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції в інформагентстві ГолосUA.

"Показовий урок боротьби з корупцією не вийшов. Тепер адвокати Романа Насірова, про що вони вже заявили, будуть оскаржувати рішення в Європейському суді з прав людини. Тому що підозрюваного то відпускали, то блокували в будівлі суду. То визнавали, що підозрюваний хворий, то не визнавали цього", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що адвокат глави ГФС Андрій Кузьменко заявив журналістам після закінчення судового засідання, що адвокати вважають рішення суду щодо голови ГФС незаконними і будуть відстоювати свою позицію у судових інстанціях України та Європейського суду з прав людини.

Раніше позафракційний депутат Верховної Ради України Борислав Береза припустив, що якщо адвокати Романа Насірова виграють європейські суди через порушення, які були допущені представниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і під час судового засідання, то державі Україну доведеться фінансово компенсувати ці порушення. Йдеться про порушення під час вручення підозри після 22.00 і тримання підозрюваного в клітці в будівлі суду.

За словами Вадима Карасьова, тепер всі ці порушення з боку антикорупційних органів будуть грати проти України в судах ЄС. "Як бачимо, говорити про професійну роботу органів не доводиться. Тому справа переходить виключно в політичну площину", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Справа Насірова вийшла за межі юриспруденції і стала політичною - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути