четвер, 19 травня 2022 21:40

Справа на пів мільйона: "слузі" Кузьміних обрали заставу у 49 тис. грн

Справа на пів мільйона: "слузі" Кузьміних обрали заставу у 49 тис. грн
Сергій Кузьміних балотувався у Верховну Раду від партії "Слуга народу" по округу в Житомирській області. Фото: Цензор.НЕТ

Народному депутату від партії "Слуга народу" Сергію Кузьміних, якого підозрюють в отриманні 558 тис. грн хабаря, суд призначив заставу у 49 тис. грн.

Про це у четвер повідомив Центр протидії корупції.

Слідча суддя Лариса Задорожна відмовила у задоволенні клопотання прокурора і не призначила нардепу тримання під вартою із альтернативною застовою у 49,6 тис грн.

Натомість суддя обрала менш тяжкий запобіжний захід у вигляді застави.

Так як нардепу інкримінували нетяжкий злочин (зловживання впливом), а слідча суддя відмовила у триманні під вартою, то призначена нею сума є максимально можливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пацани, треба ось ця правочка і по п'ятірці" - у справі екс-"слуги" Юрченка почали слухати аудіозаписи

Незважаючи на те, що зазвичай такі клопотання розглядають за одне засідання, розгляд запобіжного заходу щодо Кузьміних тривав 3,5 місяці.

Переважну більшість засідань захист намагався максимально затягнути розгляд, чому слугували неодноразові неявки, безпідставні клопотання, відводи і скарги.

У випадку внесення застави нардеп повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема: повідомляти про зміну місця проживання і роботи, утриматися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт.

Сергія Кузьміних підозрюють в отриманні 558 тис. грн за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею в Житомирській області.

"На оприлюднених НАБУ записах розмов Кузьміних говорив, що йому не важливо, у якій валюті отримувати кошти: "хоч тугриками, мені все одно", а під час судового розгляду називав себе "комунікатором, а не злочинцем", - пише ЦПК.

Нардепа викрили наприкінці січня цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру.

У лютому Кузьміних не з'являвся в суд, його адвокатка заявляла, що він поїхав за паспортом до Житомира.

Сергій Кузьміних балотувався у Верховну Раду від партії "Слуга народу" по округу в Житомирській області. Працює членом Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Зараз ви читаєте новину «Справа на пів мільйона: "слузі" Кузьміних обрали заставу у 49 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути