середа, 12 вересня 2018 11:00

Справа на мільярд: детективи завершили розслідування щодо компаній нардепів із БПП

Справа на мільярд: детективи завершили розслідування щодо компаній нардепів із БПП
Підприємства, пов'язані з братами Дубневичами, заробили на "пільговому" газі 1,4 млрд грн. Фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи про розкрадання газу, в якому фігурують компанії народних депутатів із фракції Блок Петра Порошенка Богдана та Ярослава Дубневичів.

Підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-15-х. уклали низку угод із Нафтогазом про закупівлю природного газу для виробництва теплової енергії населенню, нагадують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Для здешевлення тепла станціям постачали газ за цінами нижчими від ринкових. Однак більш ніж 308 млн куб. м "пільгового" газу Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ використали не за цільовим призначенням.

Газ пустили на виробництво електрики, яку в подальшому реалізували держпідприємству "Енергоринок" - її поставили за тарифом за ринковою ціною газу.

На цьому ТЕЦ заробили 1,4 млрд. грн.

У розслідуванні фігурують співробітники компаній "Енергія - Новий Розділ", "Енергія - Новояворівськ" та "Енергія", кінцевими бенефіціарами яких є брати Дубневичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Десь до 10 мільйонів гривень" - нардепи розповіли про "скромні" доходи за рік

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися в мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

Дубневичі володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила у компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, за словами міністра транспорту Володимира Омеляна.

Зараз ви читаєте новину «Справа на мільярд: детективи завершили розслідування щодо компаній нардепів із БПП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути