пʼятниця, 06 жовтня 2017 12:42

Справа Клименка: державі передали мільярди і 154 об'єкти нерухомості

Справа Клименка: державі передали мільярди і 154 об'єкти нерухомості
Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Фото: segodnya.ua

Військова прокуратура передає Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами майно, заарештоване у справі злочинної організації Януковича-Клименка.

Про це на брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матиос.

"Органами слідства був накладений арешт на 154 об'єкти нерухомого майна, яке знаходиться в Україні, 22 елітнихі транспортних засоби, 1000 залізничних напіввагонів загальною вартістю 900 мільйонів гривень, корпоративні права юридичних осіб на суму понад 400 мільйонів гривень", - сказав Матіос.

У списку 87 квартир у Печерському районі столиці, маєтки в Козині під Києвом, майно охоронної структури "Скіф", мисливський комплекс у Переяслав-Хмельницькому районі.

"Крім того, урядом Князівства Ліхтенштейн заморожено активів Клименка та його оточення на суму близько 20 мільйонів доларів... Був накладений арешт на грошові кошти компанії-нерезидента України "Юнісон", кінцевим власником є підозрюваний Клименко. Активи, які зберігалися в банку "Юнісон", ми арештували й заблокували в Україні - 5 мільйонів доларів", - повідомив Матіос.

"Плануємо найближчим часом отримати рішення суду і передати нерухоме майно - практично весь центр Донецька - до управління національної компанії", - додав Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Януковича перенесли - адвокат поїхав на "конфіденційне побачення"

Президент-утікач Віктор Янукович разом з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих "податкових майданчиків" або "програмних підприємств", які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Зараз ви читаєте новину «Справа Клименка: державі передали мільярди і 154 об'єкти нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути