пʼятниця, 23 квітня 2021 13:43

Справа Гладковського: що буде далі

Справа Гладковського: що буде далі
Про розшук Ігоря Гладковського НАБУ повідомило вчора. Фото: @nabu.gov.ua

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, якого НАБУ підозрює в корупційній схемі в оборонній галузі, використовує тактику голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. Про це Gazeta.ua сказав журналіст Дмитро Гнап.

"Перспектива справи – непогана. Має бути згодом передана до Вищого антикорупційного суду. Цей суд останнім часом виносить низку справедливих рішень щодо корупціонерів. Наприклад, з обрання запобіжного заходу брату судді Вовка. Нещодавно засудили суддю Пономаренка до двох років за хабарництво.

Отже, коли справа потрапить до Антикорупційного суду впродовж року, то перспектива є покарання є", - зауважив журналіст.

Є спроба уникнути відповідальності, говорить Дмитро Гнап.

"Він, вочевидь, боїться, що його можуть затримати, а потім відвезти в суд для обрання запобіжного заходу. Тому взяли тактику голови ОАСК Павла Вовка, який системно ігнорує допити в НАБУ. Поки що це спрацьовує.

Процедура така: якщо підозрюваний системно не з'являється на допити, НАБУ подає його в розшук. А розшукувати вже має Національна поліція. А як може працювати поліція - знаємо. Просто можуть не знайти, загубити адресу, не помітити", - сказав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

Ігор Гладковський міг виїхати з України, припускає Дмитро Гнап.

"Тоді можуть оголосити в міжнародних розшук. У такому разі Україна може чекати його місяцями або роками.

Як із Дмитром Вовком, колишнім головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики й комунальних послуг. Він за часів Порошенка погоджував формулу "Роттердам+". Після того, як йому хотіли повідомити про підозру, утік до США. А зараз начебто переховується в Мексиці.

Справа "Роттердам+" - резонансна. Деякі прокурори спочатку закривають її. Потім керівник САП через громадський розголос поновлює розслідування. Думаю, історія просуватиметься й будуть нові підозри, оголошення в розшук", - зауважив журналіст.

"Головний позитивний момент у роботі НАБУ - воно зберігає незалежність. Не стало зброєю в руках нової влади, інструментом політичної розправи.

Копає як на колишніх, так і на чинного заступника керівника Офісу президента Єрмака - на Татарова. З причетності до величезної корупційної оборудки Микитася"

Таке копання не влаштовує президента Володимира Зеленського, каже Дмитро Гнап.

"Якщо є спроби зазіхнути на корупціонерів у чинній владі, то через генпрокурора Венедіктову чиняться будь-які спроби заблокувати розслідування НАБУ", - говорить журналіст.

22 квітня НАБУ повідомило, що оголосило в розшук Ігоря Гладковського. Бюро розслідувало корупційну схему в оборонних закупівлях за попередньої влади.

У відповідь Олег Гладковський, який зараз очолює корпорацію "Богдан", заявив, що подасть на НАБУ до суду.

Зараз ви читаєте новину «Справа Гладковського: що буде далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути