вівторок, 15 жовтня 2019 11:33

Справа Фрумана-Парнаса потягне за собою справу Льовочкіна

Справа Фрумана-Парнаса потягне за собою справу Льовочкіна
Арешт українського олігарха Дмитра Фірташа в США може спричинити за собою хвилю скандалів і викриттів

Арешт представників українського олігарха Дмитра Фірташа в США може спричинити за собою хвилю скандалів і викриттів по обидва боки Атлантики.

Про це повідомляють "Политические известия в Украине".

Так, журналісти нагадують, що недавно весь інформпростір України і США облетіла новина про затримання двох громадян США - вихідців з країн колишнього СРСР - Ігоря Фрумана і Льва Парнаса, які виконували функцію зв'язківців між Україною, США і Австрією, де очікує вирішення питання про екстрадицію український олігарх Дмитро Фірташ.

"Ігор і Лев протягом своєї активної діяльності накопичили багато інформації про контакти представників української влади з республіканцями і, в першу чергу, з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані", - зазначає видання.

Тепер політичні противники Дональда Трампа отримують широке поле для наступу, вважають ЗМІ.

"Справа в тому, що Фруман і Парнас замішані не тільки в історії з відставкою посла США в Україні Марією Йовановіч, а й підтримували зв'язок з Рудольфом Джуліані в інтересах олігарха Дмитра Фірташа, який вже шостий рік намагається уникнути екстрадиції в США", - йдеться в публікації.

Останній може стати справжнім джерелом інформації, так як Фірташ свого часу вважався одним із ключових фінансових опор екс-президента України Віктора Януковича.

"Також Фірташ є партнером сірого кардинала української політики - Сергій Льовочкіна, який обіймав пост глави Адміністрації президента Януковича в 2010-2014 роках", - уточнює видання.

На думку видання, Фруман і Парнас стали політичною вудкою, на гачку якої висить серйозна частина українського істеблішменту. "Потягнувши" за Фрумана і Парнаса, можна отримати необхідну інформацію від Фірташа-Льовочкіна або колишніх генеральних прокурорів України - Юрія Луценка та Віктора Шокіна", - вважає ЗМІ.

За їхніми даними, зустріч Джуліані з Луценком і Шокіним допомагали організувати все ті ж - Фруман і Парнас, яких американські прокурори підозрюють в тому, що гроші на виборчу кампанію Трампа в розмірі $325 000 вони отримали від якогось громадянина РФ.

Очевидно, що слідчі органи США докладуть максимум зусиль, щоб розплутати російський слід у справі виборчої компанії Трампа. "А демократи зможуть спробувати загальмувати хід справи, яку нещодавно просив відновити свого колегу Володимира Зеленського сам президент США Дональд Трамп. Йдеться про головного потенційного супротивника Трампа на президентських виборах в 2020 році Джо Байдена, вірніше, про справу його сина в газовій компанії "Бурісма" екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського", - йдеться в публікації.

Зараз ви читаєте новину «Справа Фрумана-Парнаса потягне за собою справу Льовочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути