неділя, 25 січня 2009 15:05

Співробітники банку "Надра" погрожують Тимошенко

Співробітники банку "Надра" планують 27 січня на 2 години призупинити роботу і вийти на вулицю в знак протесту проти свавілля політиків. Про це йдеться у відкритому листі співробітників банку "Надра" до прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко, розміщеному на офіційному веб-сайті банку.

"Ви, як ніхто інший, знаєте до чого можуть призвести необґрунтовані заяви з боку перших посадових осіб держави. Тому на знак протесту проти свавілля і вседозволеності політиків ми оголошуємо Акт громадянської непокори. У вівторок, 27 січня 2009 року з 12.00 до 14.00 всі співробітники Надра банку по всій Україні припинять на дві години свою роботу і вийдуть на вулицю з вимогою припинити знищувати одну з найбільших фінансових установ країни", - говориться у листі.

Також у листі співробітники банку звертаються до Тимошенко з проханням припинити безпідставні звинувачення на адресу банку. "Ви як прем"єр міністр не можете не знати, що кожна ваша заява останнім часом викликає паніку і дестабілізує роботу не тільки Надра Банку, а й банківської системи в цілому", - йдеться у листі.

"Всі ми чекаємо від вас конкретних дій по оздоровленню вітчизняної економіки і переконані, що ви як прем"єр-міністр маєте керувати цим процесом, а не займатися зведенням особистих рахунків для зростання власного політичного рейтингу. Ваша політична амбітність зрозуміла, однак чому ви досягаєте своїх цілей, руйнуючи спокій і добробут наших сімей та наших клієнтів?", - говориться у листі

Як зазначається у листі, колектив банку – це майже 10 тисяч співробітників по всіх регіонах України.

21 січня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Національний банк України 20 січня ц.р. ухвалив рішення про виділення кредиту банку "Надра" у розмірі 3 млрд. грн. "У той час, коли двічі у Верховній Раді розглядалося питання про діяльність Нацбанку, Національний банк знову вчора ухвалив рішення про виділення 3 млрд. грн. банку "Надра" - пану Фірташу. Я хочу поцікавитися, якої межі досягатиме корупція, зловживання, лобізм? До якої межі триватиме зневага всіма правилами і нормами поведінки?", - сказала Тимошенко. Прем`єр-міністр повідомила, що НБУ ухвалив рішення про рефінансування тільки одного банку.

24 січня Юлія Тимошенко заявила, що вважає за необхідне, щоб Національний банк України запровадив тимчасову адміністрацію в банку "Надра". Вона зазначила, що цей банк використовував кошти, одержані як рефінансування, для "обігу на тіньовому ринку, не для вирішення проблем вкладників банку".

У грудні минулого року Тимошенко звинуватила банк "Надра" у спекуляціях, які призвели до падіння курсу гривні. Вона попросила Рахункову палату і Генеральну прокуратуру перевірити діяльність банку "Надра". На її думку, банк "Надра" був у змові з Національним банком для спекуляцій на валютному ринку. Свідченням цього, за словами Тимошенко, є те, що при виділенні фінансової допомоги банкам, "Надра" одержав суму, що у багато разів перевищує фінансову допомогу іншим банкам.

23 січня прес-служба банку "Надра" заявила, що банк відкидає всі закиди Тимошенко й вимагає припинити безпідставні звинувачення. У банку повідомили, що отримане рефінансування від НБУ направлене на заміщення коштів клієнтів та погашення зовнішніх позик, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Співробітники банку "Надра" погрожують Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути