четвер, 29 березня 2012 13:29

Спецтема: Луценко за ґратами

Співдоповідачам ПАРЄ дозволили відвідати Луценка

Співдоповідачам ПАРЄ дозволили відвідати Луценка
Віктор Пшонка поспілкувався з співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ. Фото: segodnya.ua

Співдоповідачам Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) надано надозвіл на відвідування екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка, який перебуває в Лук'янівському СІЗО.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, за результатами зустрічі Пшонки зі співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Марієттою де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс 28 березня, в Генпрокуратуру надійшов лист генсека ПАРЄ з проханням посприяти в організації зустрічі представників ПАРЄ з Луценком.

"В листі також йшлося про прохання сприяти організації такої зустрічі 29 березня в 11.00. Генеральна прокуратура України, в свою чергу, 28 березня, направила відповідний лист до Апеляційного суду Києва з проханням надати дозвіл на побачення зазначених осіб з Луценком. Такий дозвіл було надано, про що суд відповідним листом поінформував Генпрокуратуру і СІЗО", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники підрахували, що Луценко отримав вже більше тонни передач

Нагадаємо, вчора захисниця та дружина Луценка Ірина повідомила, що екс-міністра перевели в іншу камеру Лук'янівського СІЗО.

"З чим пов'язаний таке термінове переведення у "поліпшену" камеру після 456-денного перебування в камері "смертників", ми тепер не знаємо, але можемо здогадуватися. В Україну з візитом перебувають співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ, які висловили бажання ознайомитися з умовами перебування Луценка в камері СІЗО. Можливо, це зроблено для "картинки" ПАРЄ. Швидше за все, це зроблено для звіту перед ЄСПЛ", - висловила думку Луценко.

У четвер Державна пенітенціарна служба підтвердила переведення Луценка, однак зазначила, що це зроблено через плановий ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Співдоповідачам ПАРЄ дозволили відвідати Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути