Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2021 14:24

Список гостей перевіряв КГБ: Шустер відреагував на розслідування журналістів щодо його дня народження

Список гостей перевіряв КГБ: Шустер відреагував на розслідування журналістів щодо його дня народження
Журналіст і телеведучий Савік Шустер відсвяткував 69-річчя з друзями у Вільнюсі. Фото: t.me/AvakovArsen

Журналіст і телеведучий Савік Шустер не розкривав список гостей на святкуванні дня народження у Вільнюсі.

І не прокоментував інформацію щодо поїздки олігарха Ріната Ахметова до Вільнюса одночасно з гостями Шустера, пише "Українська правда".

Телеведучий зазначив, що "крім конспірологічних теорій є ще й дійсність: робота, особисте життя зі своїми проблемами й нюансами".

"22 листопада мені виповнилося 69 років. Дата не кругла, але для мене символічна: 22 листопада 1971 року я святкував із друзями 19-річчя в рідному Вільнюсі. А 23 листопада назавжди залишив СРСР. Це сталося рівно 50 років тому. Ось це для мене - кругла дата й сенс цієї подорожі", - пояснив Шустер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов використав день народження Шустера як ширму для таємних переговорів - ЗМІ

Тому він вирішив 22 листопада 2021 року бути з друзями на батьківщині. Він показав їм "свою" Литву, розповів про історію Великого князівства Литовського, що тягнеться ледь не до Москви.

Гості дізналися, чому до радянської, а потім нацистської окупації Вільнюс називали Північним Єрусалимом, яким символом було кафе "Неринга" для багатьох дисидентів.

"Сучасна політика мене мало цікавила цими днями. Її я обговорював у суботу, 19 листопада, під час участі у форумі Future of Democracy у Вільнюсі. Тоді, 1971 року список гостей мого дня народження, найімовірніше, опинився в КГБ. Гебісти ретельно стежили за тими, хто від'їжджає. Зараз, сподіваюся, інші часи, тож список гостей на дні народження я залишу при собі", - додав Шустер.

22 листопада колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував фото з підписом: "Це саме те, що ви подумали", на якому він, колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман, телеведучий Савік Шустер, Дмитро Гордон, лікар Євген Комаровський стоять з обладунками на березі озера.

Журналісти "Української правди" провели розслідування, що всі вони, а також ще низка українських політиків літали у Вільнюс на святкування дня народження Савіка Шустера. Окремим чартером через Париж у Вільнюсі опинився і Рінат Ахметов.

Ахметов літав за кордон, щоб зустрітися з лояльними до нього політиками й громадськими діячами. Мета поїздки - обрати майбутнього президента України, а також кандидатів в депутати Верховної Ради, ідеться в розслідуванні.

Зараз ви читаєте новину «Список гостей перевіряв КГБ: Шустер відреагував на розслідування журналістів щодо його дня народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути