Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 21:39

Рада безпеки ООН не ухвалила резолюцію РФ по Сирії

Рада безпеки ООН не ухвалила резолюцію РФ по Сирії
Радбез не ухвалив резолюцію по Сирії. Фото: Коментарі

Рада Безпеки ООН не підтримала проект резолюції Росії, який засуджував ракетний удар США, Франції і Великої Британії по об'єктах виробництва і зберігання хімічної зброї режиму Асада в Сирії.

Голосування відбулося під час засідання Ради, скликаного РФ на тему "Ситуація на Близькому Сході – загрози міжнародному миру й безпеці", передає Укрінформ.

"Проект резолюції не приймається через те, що він не отримав належної кількості голосів", - заявив за результатами голосування голова Ради Безпеки ООН, постійний представник Перу в ООН Густаво Меса-Куардо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну попереджають про помсту Путіна після ударів по Сирії

За проект резолюції проголосували Росія, Китай і Болівія, яка традиційно підтримує позицію Москви. Проти висловилися вісім країн, утримались чотири.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США, Франція й Велика Британія нанесли високоточні ракетні удари по трьох об'єктах сирійського режиму, де виготовлялася, випробовувалася й зберігалася хімічна зброя. Країни Заходу пояснили, що це була відповідь на застосування хімічної зброї військами Асада проти мирних сирійських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН не ухвалила резолюцію РФ по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути