Ексклюзиви
субота, 14 квітня 2018 12:30

Авіаудари по Сирії: Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН

Авіаудари по Сирії: Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН
Кремль скликає екстрене засідання Радбезу ООН через авіаудари в Сирії. Фото: Кorrespondent

Росія заявила про намір скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН через авіаудари США та інших союзників коаліції опозиційних до Асада сил по об'єктах в Сирії.

Про це повідомив Володимир Путін, його слова опублікувала прес-служба Кремля.

Російський президент назвав авіаудари "актом агресії" та порушенням норм і принципів міжнародного права, адже вони були здійсненні без санкцій Ради Безпеки ООН. Також Путін заявив, що "група західних країн" поспішно прийняла рішення не дочекавшись результатів розслідування хімічної атаки в Сирії.

"Організація із заборони хімічної зброї направила до Сирії своїх фахівців для з'ясування всіх обставин. Але група західних країн цим цинічно знехтувала, зробивши військову акцію, не дочекавшись результатів розслідування", - сказав глава Росії.

Крім того, Путін заявив, що США використала "інсценування застосування отруйних речовин", як привід для авіаударів в Сирії.

"Знову, як і рік тому, коли США атакували в Сирії авіабазу "Шайрат", як привід використана інсценування застосування отруйних речовин проти цивільного населення - на цей раз в Думі, передмісті Дамаска. Російські військові експерти, побувавши на місці мнимого інциденту, що не виявили слідів застосування хлору або іншого отруйної речовини. Жоден місцевий житель не підтвердив факт хімічної атаки",- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися перші фото і відео ударів США в Сирії

"Росія дуже серйозно засуджує напад на Сирію, де російські військовослужбовці допомагають законному уряду в боротьбі з тероризмом. Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН для обговорення агресивних дій США і їх союзників",- додав Путін.

Сьогодгні в США відзвітували про завершення бомбардування в столиці Сирії Дамаску. Зазначено, що США, Франція і Велика Британія випустили понад 100 ракет за "короткий проміжок часу" по об'єктах зберігання хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Авіаудари по Сирії: Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути