Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 16:41

Сорос вважає дурістю те, що вступ України до НАТО гарантує їй безпеку

Сорос вважає дурістю те, що вступ України до НАТО гарантує їй безпеку
Вступ України та Грузії до НАТО не гарантує посилення безпеки цих країн, вважає фінансист Джордж Сорос.

"Ідея про те, що вступ до НАТО гарантує Україні й Грузії безпеку, є дурістю", - сказав Сорос, виступаючи на XIII міжнародному форумі Відкритого Товариства, що пройшов у четвер у Талліні, повідомляє РІА "Новости".

За словами фінансиста, неможливо представити, що Захід може розпочати війну, захищаючи територію цих країн.

Сорос повідомив, що нещодавно розмовляв із президентом України Віктором Ющенком, який запитав його, як можна почуватися в безпеці без НАТО.

"Чому ви вважаєте, що зможете отримати безпеку від НАТО?", - відповів фінансист президенту.

Сорос упевнений, що безпека можлива тільки тоді, коли Росія стане частиною міжнародного співтовариства, де поважають закони.

"Ми повинні працювати в ім"я зміцнення верховенства законів і гарантії того, що Росія захоче стати частиною цього процесу. Це єдиний шлях до безпеки", - підкреслив Сорос.

Коментуючи вплив економічної кризи на Росію, він зазначив, що криза торкнеться більшою мірою багатих людей, власників представлених на біржі компаній і меншою мірою тих, чиї доходи формуються з коштів держбюджету.

Водночас Сорос зазначив, що у зв"язку з падінням цін на нафту, російська влада втрачає одне з джерел підйому народного добробуту, що може призвести до спокуси знайти якогось зовнішнього ворога, щоб знову згуртувати народ навколо влади.

Як відомо, Грузія й Україна домагаються приєднання до ПДЧ у НАТО, однак на самміті альянсу навесні цього року в Бухаресті їм було відмовлено в цьому, а розгляд цього питання перенесено на грудень. Одним із головних супротивників приєднання України та Грузії до ПДЧ у НАТО є Росія.

Зараз ви читаєте новину «Сорос вважає дурістю те, що вступ України до НАТО гарантує їй безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути