субота, 03 серпня 2013 03:15

Соратники Берлусконі заявили про готовність зректись урядових посад заради його свободи

Соратники Берлусконі заявили про готовність зректись урядових посад заради його свободи
Сильвіо Берлусконі. Фото: dynamo.kiev.ua

Прихильники Сильвіо Берлусконі готові вийти з уряду на знак підтримки свого лідера, засудженого за фінансове шахрайство.

Про це заявив на зустрічі парламентаріїв від партії колишнього прем'єр-міністра "Народ свободи" Анджеліно Альфано, який обіймає посаду віце-прем'єра в нинішньому коаліційному уряді на чолі з Енріко Летте.

"Якщо доведеться захищати наші ідеали та історію, яка нерозривно пов'язана з нашим лідером, ми всі готові подати у відставку", - сказав Альфано.

Сам Берлусконі оголосив першорядним завданням реформу судової системи і заявив, що у разі якщо вона не буде проведена, його партія вийде з більшості.

Одночасно прихильники екс-прем'єра, які називають його своїм єдиним і беззмінним лідером, мають намір звернутися до президента Італії Джорджо Наполітано за помилуванням Берлусконі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний італійський суд залишив у силі 4-річне ув'язнення Берлусконі

Нагадаємо, у четвер Касаційний суд Італії підтвердив вирок Берлусконі у справі про звинувачення у фінансовому шахрайстві його компанії "Медіасет". Зокрема, це передбачає, що 76-річний політик повинен буде рік провести під домашнім арештом або під опікою соціальних служб, як альтернатива тюремного ув'язнення, яке не застосовується до людей старше 75 років за нетяжкі злочини.

Під серйозною загрозою опиняється і політична діяльність Берлусконі, якому доведеться покинути сенат, в який він був обраний на останньому голосуванні до парламенту в лютому.

Вирок набуде чинності в середині жовтня, вказують юристи.

Берлусконі наказано здати в поліцейське управління два закордонних італійських паспорта: загальногромадянський і дипломатичний.

Зараз ви читаєте новину «Соратники Берлусконі заявили про готовність зректись урядових посад заради його свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути