вівторок, 24 вересня 2013 22:30

Соратники Яценюка можуть створити "фейкову" партію з опозиційними гаслами — політолог

Соратники Яценюка можуть створити "фейкову" партію з опозиційними гаслами — політолог
Андрій Золотарьов Фото: segodnya.ua

Соратники лідера "Батьківщини" Арсенія Яценюка з партії "Фронт змін" можуть створити нову привладну партію, яка буде проголошувати опозиційні гасла. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"Ті, хто кажуть про створення окремого політичного проекту, мають рацію. Є досить суттєві розбіжності людей, які тривалий час працювали у "Батьківщині" і увійшли до "Фронту змін". На особистих відносинах відбився залишок ще давніх суперечок на виборах. Ми це бачимо і по Харкову, і по Хмельницькому, і по Дніпропетровську", - розповів політолог.

За інформацією ЗМІ, лідером майбутньої партії може стати екс-керівник Дніпропетровської обласної організації Андрій Павелко.

"Павелко - скоріше бізнесмен, ніж політик. Він досить заможна людина, але здатен піти і стати на чолі такого проекту. Це зручна постать для створення керованого псевдоопозиційного проекту. Якщо такий проект почне здійснюватись, то це буде проект клонування опозиції від влади. Створення "фейкової" опозиційної політичної структури, яка буде декларувати опозиційні гасла, а насправді буде керувати у владних кабінетах", - каже Золотарьов.

На думку політолога, створення нової партії може стати іміджевим ударом по Яценюку.

"Які можуть бути політичні перспективи у людини, яка не в змозі "розрулити" стосунки між однопартійцями. Ситуація всередині партії відобразилася на рейтингу Яценюка. В конкуренції з Кличком він програє", - додав експерт.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що соратники лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка з партії "Фронт змін" планують створити нову партію. Причиною конфліктів між "фронтовиками" і керівництвом фракції називають бажанням нардепів відродити фактично розформований "Фронт змін". Зараз на стадії обговорення перебуває назва майбутньої партії, кількість членів та спонсори.

Зараз ви читаєте новину «Соратники Яценюка можуть створити "фейкову" партію з опозиційними гаслами — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути