пʼятниця, 17 травня 2013 18:53

Соратник Лазаренка розповів, чому екс-прем'єр поки не повернеться до України

Соратник Лазаренка розповів, чому екс-прем'єр поки не повернеться до України
Фото: rian.com.ua

До кінця травня екс-прем'єр Павло Лазаренко має шанс вийти із ув'язнення, та лишитися території США. Про повернення до України мова не йде, оскільки тут триває "суцільна фальсифікація кримінальних справ", в яких він фігурує.

Про це розповів в коментарі Gazeta.ua заступник глави партії "Громада" Олег Оленюк.

"Ми сподіваємося, що до кінця травня буде розглянуто його питання, і сподіваємося на позитивне рішення", - висловив думку заступник глави партії "Громада".

"За нинішніх обставин оптимальним рішенням було би йому на деякий час залишитися в Сполучених Штатах", - наголосив він. Водночас, за його словами, це станеться через ситуацію в Україні. "Залишитися в Америці краще, тому що в Україні йде суцільна фальсифікація кримінальних справ, і Лазаренко в них фігурує", - додав він.

Нагадаємо, після відбування строку за фінансові махінації в американській в'язниці, 1 листопада 2012 року Лазаренко був поміщений в камеру міграційного ізолятора в Аделант, так як не мав діючого паспорта.

15 травня в Апеляційному суді Києва допитали сьомого свідка, Петра Кириченка, який був бізнес-партнером і приятелем Павла Лазаренка, у справі про вбивство 1996 року нардепа та бізнесмена Євгена Щербаня. Він вказав на причетність до вбивства бізнесмена Тимошенко та Лазаренка.

Генпрокуратура звинувачує в цьому колишніх українських прем'єрів — Павла Лазаренка та Юлію Тимошенко. ГПУ чекає на дозвіл США для допиту Лазаренка: "Лазаренко перебуває в США під юрисдикцією американської влади. Туди було направлено не одне звернення про надання допомоги, ( щодо допиту Лазаренка) але на них поки нам конкретної відповіді не дали. Тому, якщо у нас з'явиться така можливість ми залюбки нею скористаємося".

4 березня, у відкритому режимі був допитаний і Володимир Щербань, який повідомив, що до вбивства Щербаня причетні Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко. Він також повідомив, що Щербаня, з яким у нього були не тільки ділові, а й дружні відносини, у приватній бесіді розповів йому, про погрози і побоюваннях за своє життя.

Зараз ви читаєте новину «Соратник Лазаренка розповів, чому екс-прем'єр поки не повернеться до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути