середа, 16 червня 2021 14:51

Сьомий рік декомунізації: суд став на бік Жукова

Сьомий рік декомунізації: суд став на бік Жукова
Мітинг у Харкові проти проти повернення проспекту Жукова. Фото: Марія Вовк/Громадське

Харківський окружний адміністративний суд скасував перейменування проспекту маршала Жукова на честь генерала Петра Григоренка. Рішення в середу виніс суддя Андрій Зінченко.

Суд задовольнив позов Харківської міськради, яка просила скасувати розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 2016 року щодо перейменування проспекту, повідомляє "Суспільне"

"Суд вирішив: адміністративний позов Харківської міської ради до голови Харківської обласної державної адміністрації задовольнити.

Визнати протиправним та нечинним окреме положення нормативно-правового акту — розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 17.05.2016 №181 "Про перейменування об'єктів топоніміки м. Харкова", а саме пункт 21 додатку до розпорядження, який містить назву об'єкта топоніміки "Маршала Жукова проспект", — оголосив суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Жукову зробили одним з основних символів "вати"

Відповідач оскаржуватиме рішення, сказала представниця ОДА Надія Скубак.

Раніше виконувач обов'язків мера Харкова Ігор Терехов заявляв, що пам'ятник Жукову, який знесли два роки тому, "стояв, стоїть і стоятиме", а проспект матиме ім'я радянського маршала.

У квітні 2015-го Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Зокрема, про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів. Закони забороняють радянську символіку, відкривають архіви радянських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Сьомий рік декомунізації: суд став на бік Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути