середа, 02 квітня 2008 16:28

Солженіцин розкритикував українське трактування Голодомору як геноциду

Солженіцин розкритикував українське трактування Голодомору як геноциду

Російський письменник, лауреат Нобелівської премії Олександр Солженіцин засудив українське трактування "голоду 30-х років".

Письменник вважає, що спекуляції навколо "Голодомору" направлені на те, щоб посварити рідні народи Росії і України, передає Эхо Москвы.

Олександр Солженіцин ромірковує про історичну брехню. Згадуючи брехню більшовиків, спотворення історії впродовж всього радянського періоду, письменник приходить до висновку, що нинішня українська влада не далеко пішла від комуністичного Агітпропа.

"А Великий Голод 1921 року, від Уралу, через Волгу і углиб Європейській Росії, що потряс тоді нашу країну! Він скосив мільйони людей, тільки слово "голодомор" ще не вживалося, - зазначає Солженіцин. - Комуністичній верхівці здавалося досить списати той Голод на природну засуху, а жорстоке пограбування селянського народу хлібозаготівлями і зовсім не згадувати".

На думку Солженіцина, українська влада перекручує страшний голод 30-х років, називаючи його геноцидом українського народу. Цитата по газеті Известия: "...провокаторский викрик про "геноцид" поччав зароджуватися десятиліттям по тому - спершу потаєно, в затхлих думках шовіністів, злобно налаштованих проти "москалів", - а ось тепер вознісся і в державні кола нинішньої України".

Далі в своїй статті Солженіцин приходить до висновку, що розмови про "Геноцид" українського народу ведуться спеціально для Заходу, який, – переконаний письменник – ніколи не розбирався в тонкощах російської історії.

Зараз ви читаєте новину «Солженіцин розкритикував українське трактування Голодомору як геноциду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути