вівторок, 03 травня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц пояснив, чому не захотів приїхати в Україну

Шольц пояснив, чому не захотів приїхати в Україну
Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: Associated Press

Канцлер Німеччини Олаф Шольц лаконічно пояснив причину своєї відмови відвідати Україну.

Він висловив солідарність із лідером своєї країни. Зокрема, заявив, що не хоче їхати до Києва, доки туди не поїде президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише Tagesschau.

Видання наголошує, що візит німецького лідера в середині квітня зірвався, бо українська сторона його нібито не запросила. Політик хотів вирушити до столиці України з лідерами Польщі, Естонії, Латвії та Литви, які зрештою виїхали без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може офіційно оголосити війну Україні вже 9 травня - ЗМІ

Нині ж Шольца кілька тижнів критикують за його дії стосовно війни в Україні. Після перших вагань у питанні передачі важкого озброєння і попередження про можливий ядерний удар минулого тижня нарешті відбувся розворот і країна зголосилася постачати ЗСУ зенітні танки.

"А тепер канцлера критикують за те, що, на відміну від багатьох інших західних глав держав і урядів, він ще не їздив до Києва, щоб продемонструвати свою підтримку президента України Володимира Зеленського", - йдеться у матеріалі.

Сам він, відповідаючи на запитання про це, заявив, що все ще вважає "досить гучною подією" те, що президента Штайнмаєра не було запрошено в Київ.

"Це заважає справі", - висловив переконання німецький канцлер.

Олаф Шольц заявив, що Німеччина не зніме санції проти Росії, доки Москва не досягне мирної угоди з Києвом. Умови миру має визначити Україна, додав він. За словами Шольца, Путін прорахувався, сподіваючись отримати території України, оголосити про припинення бойових дій і побачити, як західні країни скасують санкції.

Зараз ви читаєте новину «Шольц пояснив, чому не захотів приїхати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути