Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2022 05:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц пообіцяв надати Україні оборонну зброю

Шольц пообіцяв надати Україні оборонну зброю
Шольц пообіцяв допомогти Україні. Фото: Цензор

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна готова й надалі підтримувати Україну у військовому та фінансовому відношенні. Берлін ладен навіть за це самостійно заплатити.

Щоправда, за словами канцлера, ФРН практично вичерпала кількість зброї, яку вона може постачити зі своїх власних запасів, повідомляє агентство Reuters.

Серед зброї, яку, за словами виробників військової техніки, вони можуть поставити швидко і яка необхідна Україні, – протитанкові та протиповітряні засоби.

"Ми надамо необхідні гроші для покупки. Мета полягає в тому, щоб посилити українську армію, щоб вона могла відбити російську атаку", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Канада і Велика Британія допоможуть Україні артилерією

На запитання, чи поставить Німеччина в Україну сучасні танки "Леопард", він сказав, що Берлін та його західні союзники дійшли висновку, що найдоцільніше постачати зброю, якою українці вже вміють користуватися. За його словами, союзники координують постачання.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден провів закриту відеорозмову із союзниками щодо російської агресії проти України. На нараді були лідери Канади, Європейського Союзу, Європейської комісії, Франції, Італії, Німеччини, Японії, НАТО, Польщі, Румунії і Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Шольц пообіцяв надати Україні оборонну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути