четвер, 19 травня 2011 11:40

Соколовський божиться, що Ющенко не просив у Росії газ по 450 доларів

Соколовський божиться, що Ющенко не просив у Росії газ по 450 доларів

Екс-президент Віктор Ющенко у 2008 році доручив тодішньому голові "Нафтогазу України" Олегу Дубині домогтися кращих умов при укладанні контрактів з "Газпромом".

Про це заявив колишній уповноважений президента Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський газеті "Комерсант-Україна" у статті "Удар Дубиною", коментуючи заяву Олега Дубини про те, що саме через екс-президента Україна отримала ціну на газ у 450 доларів.

Соколовський розповів, що Дубина справді доповідав Ющенку про стан газових переговорів 28 грудня 2008 року, однак зміст відповідей глави держави був зовсім не таким, як сказав слідству екс-керівник "Нафтогазу".

"Тоді Дубина сказав, що остання ціна - $250 за тисячу кубометрів на I квартал 2009 року й тарифна ставка - $1,8. На це президент відповів: "Спробуй домогтися кращих умов, але якщо не вийде, подумаємо, як із цим жити", - стверджує соратник екс-глави держави

Він додав, що зазначені параметри були досягнуті на переговорах Олега Дубини з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, який не міг підписувати документ без узгодження з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.

При цьому Соколовський не розуміє звідки взялася ціна на газ у 450 доларів.

"Ми виходили з того, що він (Дубина) буде узгоджувати не гірші для нас умови, а можливо, навіть кращі. А звідки взялася цифра $450 базової ціни за тисячу кубометрів, я не знаю. Для нас це стало великою несподіванкою", - сказав Соколовський.

Він також заявив, що 18 січня 2009 року остаточної ціни не знала навіть сама тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, "хоча президент декілька разів запитував її про це".

"Очевидно, що з російської сторони на неї тиснули", - вважає колишній уповноважений президента Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Соколовський божиться, що Ющенко не просив у Росії газ по 450 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути