Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2016 09:54

Шокін тисне на судовий процес над "діамантовими" прокурорами - Бутусов

Шокін тисне на судовий процес над "діамантовими" прокурорами - Бутусов
Віктор Шокін/УНІАН

Головний прокурор України Віктор Шокін під час судового процесу звільнив процесуального керівника у справі "діамантових" прокурорів. Це є прямим тиском на результати справи.

Про це написав головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"Звільнення під час судового процесу - це прямий тиск на результат судового процесу. Генпрокурор показує, що ті співробітники прокуратури, які будуть підтримувати обвинувачення проти Шапакіна і Корнійця, будуть вигнані так само, як були вигнані ті, хто цю справу відкрив. Більшого цинізму і більшого знущання над правосуддям і над роботою ГПУ важко уявити.

Вважаю, що Генпрокурор Шокін вчинив корупційний злочин, безпосередньо впливаючи на результати суду", - заявив Бутусов.

24 березня процесуальному керівнику у справі "діамантових" прокурорів Віталію Опанасенку та всім його співробітникам вручили повідомлення про звільнення.

"З початком війни (Опанасенк - ред.) перейшов у військову прокуратуру і поїхав в АТО. Він був у групі, яка вела найрезонансніші справи. Найгучнішою справою, в розслідуванні якої він брав участь, була трагедія в Іловайську, розслідування загибелі Іл-76 в Луганському аеропорту, розслідування щодо "Торнадо". Ця група висунула підозру начальнику штабу АТО генерал-майору Назарову. Зараз проти нього ведеться судовий процес.

Ця ж група підготувала підозру щодо командувача АТО, начальника Генштабу Віктора Муженка за злочинну бездіяльність, невиконання службових обов'язків і зникнення з командного пункту 24-25 серпня 2014 року під час наступу російських військ", - розповів журналіст.

"Всі рішення підписували вони, і вся відповідальність - на них. І перш за все - на процесуальному керівникові. Проти Опанасенка через розслідування щодо "діамантової" справи ГПУ порушила дві справи за службові порушення. Шокін демонструє, що кожен, хто зробить замах на його інтереси, буде звільнений", - констатує Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «Шокін тисне на судовий процес над "діамантовими" прокурорами - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути