Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 18:55

Шокін написав заяву на Байдена

Шокін написав заяву на Байдена
Шокін хоче завести на Байдена кримінал. Фото: УНІАН

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін вимагає від Державного бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена.

"Прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення громадянином Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом на території України і за її межами щодо мене кримінального правопорушення, а саме втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Негайно розпочати досудове розслідування і надати слідчим ДБР письмові вказівки", - йдеться в заяві на ім'я т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової, пише "Інтерфакс-Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екссекретар РНБО розповів про газові переговори з США

Шокін заявив, що погодився залишити посаду генпрокурора через тиск Байдена. Той ніби-то, вів переговорив з керівництвом України про усунення Шокіна із займаної посади.

Ексгенпрокурор вважає, що таким чином Байден домагався згортання розслідування кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності осіб, пов'язаних з компанією Burisma Holding Limited, в тому числі, сина американського чиновника Хантера.

За словами Шокіна, Байден вимагав звільнити його в обмін на безперешкодне надання Україні державної гарантії США на суму $1 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео підтвердив намір відвідати Україну

У газеті The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів ексрадника президента США Джона Болтона вийшла стаття про те, що Дональд Трамп у серпні минулого року говорив, що хоче продовжувати блокувати військову допомогу Україні. Поки Україна не почне розслідування у справі колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена та його сина.

Зараз ви читаєте новину «Шокін написав заяву на Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути