Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 15:40

Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський

Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський
Від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт членства України у ЄС, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні історичний день, коли Україна переходить до фактичних переговорів із Європейським Союзом щодо членства.

Про це заявив президент Володимир Зеленський.

"Саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша міжурядова конференція України та ЄС - уже сьогодні", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив 14-й пакет санкцій проти РФ - суден, російського газу і польотів

Зеленський нагадав, що 28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного російського вторгнення, Україна підписала заявку на вступ до ЄС.

"Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів.", - сказав президент.

"Дякую кожному й кожній, хто захищає Україну, нашу державу, наш народ. Дякую команді, яка робить усе, щоб ми стали частиною Європейського Союзу. Нас уже ніколи не збити зі шляху в об'єднану Європу, у наш спільний дім - усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним", - заявив Зеленський.

Сьогодні Євросоюз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ. Із початком цього процесу країни привітала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Минулого тижня парламент Нідерландів проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України і Молдови до ЄС. Рішенням парламент усунув останню перешкоду для формального початку цього процесу.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути