пʼятниця, 13 липня 2018 09:06

Соціологи оприлюднили нові президентські рейтинги: багато несподіванок

Соціологи оприлюднили нові президентські рейтинги: багато несподіванок
Оновлені дані соціологів показали, що діючий президент Петро Порошенко очолює антирейтинг. Фото: Укрінформ

Соціологи оприлюднили свіжі президентські рейтинги. Згідно з даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", лідером президентських перегонів залишається лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з показниками 17,1%.

На другому місці несподівано екс-міністр оборони Анатолій Гриценко - 9,7%, на третьому - Юрій Бойко - 8,9%.

Відзначимо, що президент Петро Порошенко з показником 4,8% впав у показниках нижче Володимира Зеленського та Олега Ляшка. Приблизно стільки ж голосують і за Святослава Вакарчука.

У топ-10 також нардеп Євген Мураєв - 4,2% і Вадим Рабінович - 3,7%.

Причому, як зазначають соціологи, у разі, якщо глава фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, який має сьогодні третє місце з 8,9%, не піде на вибори, його голоси перетечуть до Мураєва, збільшивши його показники.

Крім того, виборці Анатолія Гриценка готові також голосувати за Тимошенко, а сам Гриценко подобається симпатикам президента. "Мова тут може йти про укладення певних союзів і дозволяє припустити, як зняття того чи іншого кандидата позначиться на ході виборчої кампанії", - вважає заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів.

А ось ті, хто вважає своїм кандидатом Зеленського і Вакарчука, не надто схильні віддавати симпатії комусь іншому, що, за словами соціологів, відображає дві тенденції: запит на нові обличчя і високе розчарування у всіх політиках, у першу чергу, серед молоді.

Антирейтинг очолює Петро Порошенко: практично половина респондентів не проголосували б за нього ні в якому разі. За Юлію Тимошенко не проголосували б 28,5%, за екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка - 26,9%, за Олега Ляшка - 26,2%, за Юрія Бойка - 16,1%, за Вадима Рабіновича - 15, 6%.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи оприлюднили нові президентські рейтинги: багато несподіванок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути