четвер, 13 грудня 2012 09:34

Соціалісти в Європарламенті закликали виключити "будь-яке співробітництво зі "Свободою"

Соціалісти в Європарламенті закликали виключити "будь-яке співробітництво зі "Свободою"
Фото: obozrevatel.com

12 грудня, в ході пленарного засідання Європейського парламенту, на якому обговорювалося українське питання, прозвучала різка заява у зв'язку з проходженням до Верховної Ради України націоналістичної партії ВО Свобода.

Представник соціалістів у Європарламенті Крістіан Вігенін назвав цю політичну силу крайньою націоналістичною і антисемітською. "Будь-яке співробітництво зі Свободою повинно бути виключено", - заявила вона, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, представник ЄНП Мікаель Галер заявив, що підписання Угоди про асоціацію це - "не амбітний порядок денний, але має бути політичне бажання українського керівництва" зробити все, щоб документ був підписаний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов оголосив перерву у засіданні - перезапускатимуть систему голосування

Представник групи соціалістів Лібор Ручок у своєму виступі підкреслив, що ще раніше Європа визнала, що Україна - європейська країна. "Це - причина, по якій ми просуваємося вперед з Угодою про асоціацію і зоною вільної торгівлі. Але є дві проблеми, які стоять на шляху підписання", - сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко: "У цієї Ради є родова травма"

При цьому він зазначив, що першою проблемою є справа Юлії Тимошенко. "Ми хотіли б закликати українську владу разом з посланцем Європейського парламенту Олександром Кваснєвським знайти справедливе рішення цієї справи, і ми закликаємо український уряд поважати рішення Європейського суду з прав людини", - підкреслив Ручок. Другою проблемою він назвав минулі вибори, в яких "був прогрес, але й були кроки назад".

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти в Європарламенті закликали виключити "будь-яке співробітництво зі "Свободою" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути