середа, 17 липня 2013 12:56

Соцдослідження: вітчизняним ЗМІ, військовим і Церкві українці довіряють більше ніж парламенту і президенту

Соцдослідження: вітчизняним ЗМІ, військовим і Церкві українці довіряють більше ніж парламенту і президенту
Фото: ua.korrespondent.net

Українці довіряють журналістам, військовим і церкві і не довіряють парламенту, президенту і судам.

Такий висновок можна зробити з результатів дослідження, проведеного Фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, які представила журналістам на прес-конференції директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За інформацією соціологів, зовсім не довіряють парламенту 45,1% опитаних, переважно не довіряють - 31,7%. Главі держави, Віктору Януковичу, зовсім не довіряють 45%, в ??основному не довіряють - 23,9%. Уряду зовсім не довіряють 44,1% опитаних, переважно не довіряють - 27,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише 10% українців мають змогу придбати житло - експерт

Українським судам зовсім не довіряють 44,9% опитаних, в основному не довіряють - 27,4%. У п'ятірці лідерів недовіри виявилася й українська міліція, якої зовсім не довіряють 39,8% опитаних, в основному не довіряють - 30,2%.

У той же час, українці переважно довіряють вітчизняним ЗМІ - 48% опитаних, повністю їм довіряють - 10,3%. Збройним силам в основному довіряють 40,4% опитаних, повністю - 8,2%. Церкві переважно довіряють 38,4% опитаних, повністю довіряють - 31,7%.

Дослідження було проведено з 17 по 22 травня. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Соцдослідження: вітчизняним ЗМІ, військовим і Церкві українці довіряють більше ніж парламенту і президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути