середа, 17 жовтня 2012 13:46

"Собор" нарікає, що влада залякує виборців веб-камерами

"Собор" нарікає, що влада залякує виборців веб-камерами
Фото: p-p.com.ua

У селах Луцького і Горохівського району Волинської області керівники місцевої влади залякують селян тим, що влада через відеокамери проконтролює, як хто голосує, і за голосування проти висуванців влади та Партії регіонів вижене з роботи їх або їхніх родичів.

Про це повідомив кандидат у народні депутати по 20-му виборчому округу Борис Загрева, повідомляє прес-служба УП "Собор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам дозволять спостерігати за підрахунком голосів на дільницях - Тігіпко

Як зазначив кандидат, у Горохівському районі про те, що влада через відеокамери проконтролює результати голосування і покарає за них, публічно говорить голова районної державної адміністрації Жанна Савчук.

За словами Загреви, чиновників різних рівнів зобов'язали доносити до людей установку про контроль за голосуванням через відеокамери й покарання за неправильне голосування.

Загрева закликав селян нічого не боятися. За його словами, якщо громадянин проголосує в кабінці, а потім складе удвічі бюлетень і вкине його в скриньку для голосування, не буде жодної загрози, що хтось дізнається про голосування.

Як запевняє кандидат у народні депутати, веб-камери призначені для зйомки об'єктів з малих відстаней, і вони технічно не здатні показати текст на бюлетенях у приміщенні, тим більше, що камери не направлені на кабінки для голосування.

Проте, за його словами, "люди в селах часто вперше стикаються з веб-камерами і не мають жодного уявлення про те, що такі залякування – абсурдний блеф".

Як зауважив Загрева, вочевидь, саме для такого результату – залякування громадян – і було витрачено на відеокамери цілий мільярд гривень, витягнутих із кишені цих самих громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Масові арешти – мінімум, що може бути" - "свободівець" про фальсифікації

За його словами, особливо гріх громадянам боятися голосувати в регіоні, де висуванці влади самі бояться зізнатися людям, що їх підтримує влада і Партія регіонів.

"Навпаки, після виборів ті, хто займаються цими брудними залякуванням, будуть боятися й розповідати, що це їх примушували", – заявив кандидат у народні депутати.

Борис Загрева є самовисуванцем, підтриманим Українською платформою "Собор". Станом на сьогодні Загрева є лідером за рейтингом на 20-му виборчому окрузі.

Зараз ви читаєте новину «"Собор" нарікає, що влада залякує виборців веб-камерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути