четвер, 24 лютого 2011 10:39

Соболєв заявив, що в Азарова фальсифікують інфляцію

Соболєв заявив, що в Азарова фальсифікують інфляцію

Влада оперує фіктивними даними зростання валового внутрішнього продукту в Україні, які ґрунтуються на фальсифікованих показниках інфляції.

Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду, "бютівець" Сергій Соболєв, коментуючи твердження НБУ про нібито 6% зростання ВВП у січні 2011 року, повідомила прес-служба БЮТ.

Соболєв зазначив, що його дивує "надута" цифра ВВП у січні, оскільки той же Держкомстат надав дані падіння на 14% промислового виробництва.

Він також нагадав, що уряд сам неодноразово заявляв про ненадходження в бюджет держави майже третини планових податків у січні, пояснюючи це святами.

"Про яке тоді зростання ВВП може йти мова при таких показниках? Ми розуміємо, що треба знову звітувати перед МВФ для отримання чергових траншів, але ж не такою ціною це робити", - наголосив нардеп.

За його словами, з приходом до уряду Азарова Державний комітет статистики почав фальсифікувати реальні показники інфляції, на що неодноразово вказували як незалежні економісти, так і Рахункова палата.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) оцінює зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) у січні 2011 року на рівні близько 6%. Відповідна заява розміщена на офіційному сайті НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв заявив, що в Азарова фальсифікують інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути