середа, 25 травня 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Щоб ситуація не стала гіршою" - Кулеба закликав США надати MLRS

"Щоб ситуація не стала гіршою" - Кулеба закликав США надати MLRS
Якщо не отримаємо MLRS ASAP, ситуація на Донбасі стане гіршою, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки мають надати Україні реактивні системи залпового вогню MLRS якнайшвидше.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на дискусії в Українському домі в Давосі в середу, пише "Інтерфакс-Україна".

"У мене було тут майже 10 двосторонніх зустрічей. Коли я кажу комусь: "Я знаю, що у вас є MLRS, нам вони вкрай необхідні, дайте нам їх", перше запитання, яке я отримую: "Американці вже дали вам їх?" Це тягар лідера - всі дивляться на вас. Вашингтон має дотриматися обіцянки і надати нам реактивні системи залпового вогню якнайшвидше, інші - підуть", - сказав Кулеба.

Ситуація із постачанням зброї набагато краща нині, ніж місяць тому. США заслуговують на вдячність за організацію групи "Рамштайн" і координацію всіх зусиль, зауважив міністр.

"Якщо ми не отримаємо MLRS ASAP, ситуація на Донбасі стане навіть гіршою, ніж нині. Я не хочу, щоб у когось виникло відчуття, що з війною все більш-менш гаразд. Ситуація на Донбасі дуже погана. Деякі села більше не існують фізично, тому що вони в руїнах", - заявив керівник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь постачає Росії зброю

"Якщо ми не отримаємо MLRS, ми не зможемо звільнити Херсон. Є люди, які очікують цього, і ми не можемо дозволити Росії залишатися в Херсоні. Бо якщо вони залишаться, в них буде стратегічна позиція становити загрозу центральній Україні, а також південно-західній Україні в напрямку Одеси, і вони продовжуватимуть красти наше зерно", - додав Кулеба.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

М270 MLRS - це універсальні пускові установки американської армії.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб ситуація не стала гіршою" - Кулеба закликав США надати MLRS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути