Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2022 19:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Що зміниться для України з новим прем'єром Великої Британії: The New York Times написав про Ліз Трасс

Що зміниться для України з новим прем'єром Великої Британії: The New York Times написав про Ліз Трасс
Ліз Трасс очолить британський уряд. Фото: East News

Майбутня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс, яку Консервативна партія обрала новим лідером, подвоїть британську підтримку України.

Збройним силам України передадуть ще більше зброї. А проти країни-агресорки Російської Федерації запровадять нові санкції. Про це повідомило американське видання The New York Times.

Трасс оголосила про запровадження санкцій проти сотень російських компаній і громадян, включно з родичами президента РФ Володимира Путіна.

"Вона пообіцяла збільшити британські витрати на оборону до 3% від ВВП до кінця десятиліття", – пишуть у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свято кончини новітнього СРСР наближається" – мережі про майбутню британську прем'єрку

Британські відносини з Європейським Союзом стали напруженими після брекзиту. І можуть стати ще турбулентнішими в часи роботи уряду Трасс.

Вона обіцяла просунути законопроєкт, який скасує торговельні домовленості в Північний Ірландії. Ця частина Великої Британії досі бере участь у єдиному європейському ринку.

Чиновники в Брюсселі відреагували роздратуванням на такі обіцянки. Тож з'явився страх торговельної війни між Великою Британією і ЄС.

Суперечка може перекинутися на трансатлантичні відносини. Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена стурбована тим, що конфлікт через торгівлю в Північній Ірландії може поставити під загрозу 25-річний мир з моменту підписання Белфастської угоди.

У понеділок президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн послала примирливий сигнал, привітавши Трасс з перемогою на виборах. У привітанні вона назвала ЄС і Велику Британію партнерами.

"Ми разом стикаємося з багатьма проблемами, від зміни клімату до вторгнення Росії в Україну. Я розраховую на конструктивні відносини за повного дотримання наших домовленостей", – написала Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

5 вересня Консервативна партія Великої Британії оголосила переможцем виборів Ліз Трасс. Вона отримала 81 326 голосів, а її конкурент Ріші Сунак – 60 399.

Президент України Володимир Зеленський провів підсумкову телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

У липні прем'єр Джонсон подав у відставку. У Палаті громад закликав наступного прем'єра триматися ближче до американців і заступатися за українців.

Зараз ви читаєте новину «Що зміниться для України з новим прем'єром Великої Британії: The New York Times написав про Ліз Трасс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути