Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2024 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Що Трамп і Байден говорили про Україну під час президентських дебатів

Що Трамп і Байден говорили про Україну під час президентських дебатів
Дональд Трамп під час президентських дебатів висловився про війну в Україні. Фото: eastnews.ua

У США відбулися перші президентські дебати. Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час теледебатів з Джо Байденом заявив, що зміг би закінчити війну в Україні ще до свого вступу на президентську посаду.

Кажучи про Україну на CNN, Байден назвав себе першим президентом США за сторіччя, коли американські солдати не гинуть за межами країни.

"Якби у нас був справжній президент, якого Володимир Путін поважає, він би ніколи не вдерся б в Україну. Байден нічого не зробив, щоб це зупинити. І насправді я думаю, він заохочував Росію до нападу", - сказав Трамп.

На запитання чи прийнятні висунуті російським диктатором умови після закінчення війни в Україні, він відповів:

"Ні, вони неприйнятні. Але ця війна не мала б початися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували план Трампа про припинення війни в Україні

Україна не виграє війну, адже, за його словами, у неї закінчуються люди. Трамп додав, що закінчить війну Росії проти України до 20 січня.

"Як новообраний президент я залагоджу цю війну між Путіним і Володимиром Зеленським ще до того, як вступлю на посаду 20 січня. Я залагоджу цю війну. Людей вбивають так безглуздо і нерозумно. Байден завів нас у погану позицію з Україною і Росією. Україна не виграє війну. У них закінчуються люди. Це сумно, вони стільки людей втратили через дурні рішення Байдена", - наголосив політик.

Байден заперечив і сказав, що саме Трамп доведе до нової світової війни. Він повторив, що Путін нападе на Польщу, якщо зможе захопити Україну.

У жовтні, ближче до дня виборів, кандидати проведуть ще одні теледебати.

60-ті президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу - Палати представників і третини Сенату.

Дональд Трамп заявив, що не збирається відправляти американські війська в Україну у разі, якщо він знову очолить Білий дім. А на черговому передвиборчому заході у Детройті Трамп вкотре розкритикував масштаби підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Що Трамп і Байден говорили про Україну під час президентських дебатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути