понеділок, 03 лютого 2020 10:06

Що буде з рейтингом Зеленського

Що буде з рейтингом Зеленського
Очікування виборців залишаються високими, каже експерт.

Нинішній рейтинг "Слуги народу" президента Володимира Зеленського може довго протриматися.

Про це сказав публіцист Віталій Портников.

"Можемо говорити не стільки про покращення рейтингу, скільки про його стабільність.

Очікування, які є зараз у більшості виборців цієї політичної сили, залишаються високими. Оскільки зараз нічого не відбувається ні в той, ні в інший бік (не можемо говорити про істотне погіршення чи покращення), то якась реальна зміна рейтингів саме відбудеться після того, як щось відбудеться. Або якісь реальні зміни - зростання економіки, покращення рівня життя, або якісь кризові моменти.

Якщо "Слузі народу" та особисто президенту Володимиру Зеленському вдастся утримати ситуацію у такій стабільній формі, коли нічого не покращуватиметься, але істотно нічого не погіршуватиметься, то такий рейтинг може довго протриматися", - пояснив Портников в ефірі "Еспресо TV".

"У матеріальній ситуації українців ще не відбулося тих істотних змін, на які очікують, можливо, у найближчі місяці. Тоді побачимо, як змінюватиметься рейтинг популярності влади.

Але почнеться не з Зеленського. Спочатку почне падати рейтинг уряду - всі казатимуть, що непрофесійні урядовці. Зеленський за прикладом політика, якому він весь час намагається наслідувати у поведінці, білоруському диктатору Лукашенкові, перетрушуватиме уряд. Призначати нових міністрів, знімати старих. Критикувати на телевізійних програмах. Це не буде сильно допомагати, але так чи інакше певний час головним винуватцем проблем у державі будуть урядовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виклав нове відео

Потім - депутати. Це прийомчик, який був у діяльності попередника, на якого орієнтується Зеленський, Кучми. Будуть погані парламентарі, говоритимуть про ідею дострокових виборів: "Необхідно переобрати парламент, там багато випадкових людей, у "Слузі народу" випадкові люди. Вони підвели президента". Це нормально сприйме охлократична частина електорату Зеленського. Постійне перекладання відповідальності.

Потім буде пошук ворогів серед тих, хто обстоює національно-патріотичні ідеї. Якщо сам Зеленський на цей момент через те, що не зможе домовитися з Путіним, уже перефарбується на такого націонал-демократа і спробує поборотися з Порошенком за місце головного націонал-демократа країни.

А потім буде черга самого президента. Десь за певний час Зеленський займе у свідомості українців те саме місце, яке кожен президент займав після того, як українці усвідомлювали, що вони не обрали чарівника", - сказав публіцист.

З моменту парламентських виборів рейтинг владної партії "Слуга народу" зріс на 2% і становить 45,4%. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби "Центру Разумкова", проведеного з 17 до 21 січня.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з рейтингом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути