середа, 17 жовтня 2012 00:00

Знятий з виборів кандидат по округу 49: "Яценюк приніс мене у жертву регіональному свинству"

Безпартійний еколог і журналіст Володимир Березін з міста Костянтинівка (Донецької області) опинився в числі 4 мажоритарників, яких "Батьківщина" зняла з реєстрації в Донецькій області. Він балотувався по округу № 49, де кандидатом від влади виступає нардеп-регіонал Денис Омелянович, який представляє бізнес-інтереси свого патрона Бориса Колесникова. Омельянович є почесним президентом АПК-Інвест, який будує в цьому окрузі найбільший свинокомплекс Європи. Боротьбу проти свого суперника Володимир Березін розгорнув під гаслом: "перемогли радіацію, переможемо Регіональне свинство". Він називав регіонала головним забруднювачем в Костянтинівському і Червоноармійському районі. Про рішення Об'єднаної опозиції Березін дізнався вчора з інтернету і досі шокований. За словами екс-кандидата, його зняття з виборів забезпечили господарі свинарського комплексу.

- Учора ввечері в Дружківці ми проводили зустріч з людьми, три будинки в мікрорайоні вмовили визнати територією без Партії регіонів. І раптом до мене підходить знайомий і каже: "Ти знаєш, що ти вже не кандидат?" - Розповів Gazeta.ua Березін. - Я збирався йти як самовисуванець, але не захотів протистояти "Батьківщині". Величезна кількість людей навколо мене тепер розчарована і вбачає у події кінець "Батьківщини", якій і без того не особливо вірили. Цей крок Опозиції ніхто не оцінює як крок у бік перемоги спільної справи. Всі розуміють, що моє зняття з виборів вигідне тільки "регіоналам". Я перейшов дорогу Омеляновичу конкретно і мене зняли, щоб я не лупив по його іміджу та іміджу ПР хоча б в останні дні напередодні виборів. Неприємно ще й те, що досі ніхто мені не пояснив цю ситуацію. Просто використовували мене в своїй грі як розмінну монету.

Березін переконаний, що зняття його кандидатури не допоможе перемогти в окрузі № 49 представнику "УДАРУ".

- Це маніпуляції і повна брехня, що ніби-то мене по рейтингу в окрузі обігнав нікому не відомий у нас, невидимий кандидат від "УДАРУ". Ми з моєю групою підтримки проорали весь округ, ходили по селах, по ринкам. І бачили, що це не безрезультатно.

Березін говорить, що проводив кампанію виключно за кошти своїх друзів і громадських організацій, які його підтримали.

- Опозиція не дала ні копійки, крім реєстраційного внеску (13, 5 тис грн), а ми тут з миру по нитці скидалися, зробили листівки і пересувний бігборд. Він всього три-чотири дні проїздив і все, облом. А "Батьківщина" у нас в місті навіть наметів не ставила. Мене принесли в жертву регіональному свинства, з яким я боровся. Виключили з передвиборної гонки тільки тому, що перейшов дорогу свинарям, - говорить Березін.

Місцеві громадські працівники, які підтримали Березина, стверджують, що за їхніми даними, рейтинг знятого кандидата досягав 20%, а рейтинг тутешнього представника "УДАРУ" називають близьким до нуля. У зв'язку з цим різке звернення спрямували Анатолію Гриценку, Юрію Кармазіну та Миколі Катеринчуку представники місцевої організцією "СОЮЗ Чорнобиля".

"МИ громадські працівники повністю підтримали В.Березіна, а не опозицію, яка в свою чергу не заслужила довіри в нашому місті. Наша мета, звичайно, одна - звалити нинішню владу законним шляхом, так як ця влада напаскудила в душі всім чорнобильцям більше, ніж всі попередні разом узяті, - йдеться у зверненні, - МИ, громадські працівники, самі проводили передвиборчу агітацію за В.Березіна, який абсолютно не заплямував свою честь і якого знає більшість місцевого населення, а від опозиційних партій толку було нуль. І тепер, на наших кістках, в нашому місті та районі опозиція вирішила віддати нашу перемогу Партії Регіонів! Нас зрадило вище керівництво об'єднаної опозиції. "Опозиційні діячі" здали нас, щоб здатися на милість "переможця" - Партії регіонів ".

- Виборці, які підтримують Березина, тепер просто не прийдуть на вибори або зіпсують бюлетені, так як голосувати нам просто більше нема за кого, - говорить Володимир Кабанець - автор чорнобильського звернення.

Нагадаємо, "Батьківщина" зняла з реєстрації 4 кандидатів-мажоритарників у Донецькій області заради перемоги кандидатів від "УДАРУ". Перебуваючи в Донецьку 11 жовтня Арсеній Яценюк заявив, що опозиціонери-мажоритарники будуть зніматися там, де мають більше шансів на перемогу представники партії Кличка. Але незалежні експерти не називають жодного кандидата-мажоритарника від "УДАРУ", який би реально конкурував з ПР в Донецькій області. Хоча одночасно відзначають, що як політсила партія Віталія Кличка користується більшою підтримкою у місцевих виборців, ніж "Батьківщина". Ймовірно, тому в Донецькому регіоні опозиція висунула безпартійних, які мають репутацію порядних людей і багато років ведуть безкомпромісну боротьбу з владою. Зняття кандидатів відбулося в тих округах, де найбільш високі шанси на перемогу мають представники Партії регіонів. У 45-му виборчому окрузі тепер фактично немає конкурентів у Юхима Звягільського. В окрузі № 50 - у представника ПР Леоніда Байсарова. В окрузі № 54 очищена дорога в парламент Владиславу Лук'янову.

Зараз ви читаєте новину «Знятий з виборів кандидат по округу 49: "Яценюк приніс мене у жертву регіональному свинству"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути