пʼятниця, 05 лютого 2021 17:11

Шмигаль послаблює Зеленського, фракція розповзається

Шмигаль послаблює Зеленського, фракція розповзається
За пропонованого Зеленським на посаду віце-прем'єра Вітренка проголосували 177 "слуг" із 245. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не відкинув ідею зміни прем'єр-міністра. Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

"Тому що Шмигаль явно не підсилює Зеленського, а послаблює. У нього має бути сильний прем'єр. Іншої кандидатури поки що не знайшли, вперлися у Вітренка.

Мабуть, це і правильно. Як менеджер - він сильний. Інша справа - що на ньому висять складні стосунки з деякими олігархами.

Усі попередні голосування показали, що із призначенням Вітренка може не вийти. Але установка на зміну прем'єра, людей у Кабінеті міністрів є", - сказав оглядач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов із Коломойським показали Зеленському його можливості

"Після того, як Дубінського поставили на місце, укріплюватимуть фракцію. Тому що вона розповзається. Це не дає можливості розраховувати на підтримку. Певні кроки мають бути.

Треба швидко будувати партію. Бо зі "Слугою народу" взагалі ніхто нічого не робив. Як не було партії "Слуга народу" так і немає", - зазначає експерт.

Президенту Зеленському треба виходити назовні, каже оглядач

"Це співпадає з політикою нової адміністрації США. Треба виходити назовні. Коли Зеленський останнім часом був за кордоном? Західний вектор треба поновлювати, активно з цим працювати. Це серйозна річ, яка підсилює легітимність президента. Який сидить поруч з Байденом, Макроном, Дудою чи Меркель", - говорить Леонід Швець.

За рік у фракції "Слуга народу" у Верховній Раді залишилися 211 депутатів, які переважно натискають "за".

Де-факто СН вже не здатна самостійно ухвалювати закони. Без депутатів інших фракцій і груп монобільшість фактично є недієздатною, повідомляв Комітет виборців України

28 січня Верховна Рада вдруге не призначила Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики. "За" проголосували 177 депутатів зі "Слуги народу". Перед цим президент Володимир Зеленський закликав на фракції СН підтримати кандидатуру Вітренка.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль послаблює Зеленського, фракція розповзається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути