Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2024 03:25

Шмигаль відзвітував про видатки та надходження до бюджету

Шмигаль відзвітував про видатки та надходження до бюджету
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів куди йдуть видатки з бюджету. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про ситуацію з військовими та невійськовими видатками в Україні.

За його словами, 100% всіх податків з державного бюджету йде на покриття потреб безпеки й оборони. Для фінансування невійськових видатків Україна залучила майже 100 млрд доларів зовнішнього фінансування. Про це Шмигаль поінформував у Телеграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр

Крім того, реструктуризація зовнішнього боргу дозволила заощадити 11,4 млрд доларів за наступні 3 роки. Також Україна отримала політичне рішення про використання 50 млрд доларів заморожених активів РФ. Україна має на меті домогтися конфіскації на свою користь усіх 300 млрд доларів.

"Цьогоріч маємо пакет підтримки від США. Близько 4 млрд доларів уже отримали. Ще 4 млрд отримаємо після виконання відповідних кроків. Отримали кошти від МВФ і зараз триває місія щодо п'ятого перегляду програми розширеного фінансування. Навколо цього зосереджена програма країн G7 на суму 142 млрд доларів на 5 років", - повідомив Шмигаль.

Також нагадав про співпрацю з ЄС за програмою Ukraine Facility. "Це 50 млрд євро на 4 роки. Свої зобов'язання виконуємо вчасно й чітко", - запевнив очільник Кабміну.

У липні ЗМІ повідомили, що Кабінет міністрів готує законопроєкт про підвищення ставок військового збору.

Запропоновані зміни є збалансованим підходом, який передбачає, з одного боку, фінансування збільшених військових видатків, а з іншого - враховує потреби економіки, сказав міністр фінансів Сергій Марченко..

3 вересня Верховна Рада не ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про підвищення податків. "За" проголосували 224 нардепи, двох голосів забракло.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль відзвітував про видатки та надходження до бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути