Ексклюзиви
середа, 28 липня 2021 12:19

ЗМІ назвали претендентів на голову Бюро економічної безпеки. Серед них - "регіонал"

ЗМІ назвали претендентів на голову Бюро економічної безпеки. Серед них - "регіонал"
Логотип нової структури. Фото: @BureauES

Бюро економічної безпеки може очолити голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник, колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, член Ради Національного банку, колишній нардеп від Партії регіонів Василь Горбаль або екснардеп Микола Катеринчук. Про це повідомила "Економічна правда".

Конкурс на голову БЕБ проходитиме в декілька етапів. Завершився перший з них – подача заявок від кандидатів. Їх надійшло 59.

Мельника співрозмовники в парламенті називають одним з найімовірніших кандидатів.

Також високі шанси на призначення має ексміністр фінансів Данилюк. На його кандидатурі можуть наполягати міжнародні кредитори України.

Ще один експодатківець, який претендує на посаду – Сергій Солодченко. Він виконував обов'язки голови ДФС до призначення на цю посаду Мельника у березні-листопаді 2020 року.

Третій виходець з ДФС, який претендує – Володимир Ткаченко. Він очолює Головне управління боротьби з фінансовими злочинами, у якому свого часу встигли попрацювати Мельник і Солодченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський влаштував кадрові перестановки в СБУ

Серед найімовірніших претендентів на посаду голови БЕБ називали голову парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. Однак в останній день подачі документів він повідомив, що не братиме участі в конкурсі.

Гетманцев хотів податися на голову Бюро, однак до останнього не отримував погодження на це з Офіса президента. А без підтримки останнього депутат вирішив не брати участі в конкурсі.

Причина у "складних відносинах" голови комітету з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

До конкурсної комісії входить дев'ять представників: по три від РНБО, Верховної Ради й Кабінету міністрів. Очолює комісію колишній міністр розвитку економіки, а нині позаштатний радник заступника голови Офіса президента Тимофій Милованов.

До 25 серпня в Україні триватиме аудит фіскальної служби. Після цього відомство ліквідують і створять нову структуру - Бюро економічної безпеки.

У березні президент Володимир Зеленський підписав закон про БЕБ.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали претендентів на голову Бюро економічної безпеки. Серед них - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути