понеділок, 26 липня 2021 21:20

Зеленський влаштував кадрові перестановки в СБУ

Зеленський влаштував кадрові перестановки в СБУ
Зеленський звільнив низку чиновників СБУ. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський ухвалив кадрову перестановку у Службі безпеки України.

Руслана Баранецького звільнили з посади першого заступника голови СБУ та відсторонили від виконання обов'язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки, повідомили в Офісі президента.

Василя Малюка звільнили з посади першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Сергій Андрущенка звільнили з посади заступника голови СБУ і перевели на посаду першого заступника голови СБУ й керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олексія Корнійчука та начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Віталія Монастирецького звільнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генпрокурора заявив про тиск і йде з посади

Президент назвав метою свого рішення забезпечення готовності СБУ до системної трансформації.

"Жодної альтернативи реформі Служби немає й не буде. Щойно парламент проголосує за реформу, ми маємо почати трансформацію в перший же день, не втрачаючи часу на адаптацію до ухваленого рішення", – зазначив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка через його зв'язки із Великою Британією та лояльність до команди глави держави. Про це Gazeta.ua розповів Олег Жданов, військовий експерт, працівник оперативного управління Генштабу (2003-2006).

Зараз ви читаєте новину «Зеленський влаштував кадрові перестановки в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути