середа, 13 грудня 2017 16:31

ЗМІ назвали людину, яка передавала Саакашвілі гроші Курченка

 

Посередником між екс-головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі та олігархом-втікачем Сергієм Курченком був колишній голова правління "Брокбізнесбанку" Олександр Динник.

Про це повідомляє ТСН.ua, посилаючись на джерела в Генпрокуратурі.

За інформацією видання, прізвище Динника згадується в тому числі і в тексті підозри Саакашвілі. Зараз він переховується в Російській Федерації. Разом із Курченком він співпрацює із ФСБ.

За інформацією слідства, у вересні цього року вони вступили у злочинну змову із Саакашвілі. Саме Динник від імені Курченка спілкувався з соратником Саакашвілі Северіоном Дангадзе.

Спочатку домовилися, що в жовтні-грудні Курченко мав передати на акції протестів $3 млн. У свою чергу Саакашвілі мав організовувати дії, які б призвели до перевиборів президента та Верховної Ради. Потім забезпечити прихід до влади підконтрольних йому людей. Ці люди повинні були сприяти зняттю арештів з майна Курченка в Україні.

У жовтні-листопаді Курченко передав Диннику $327 тис. та €125 тис. 11 листопада біля столичного метро Петрівка Дангадзе отримав $115 тис. Хто саме передав кошти, співрозмовники не змогли уточнити. А 19 листопада в Оболонському районі Дангадзе передали €125 тис. і $2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі націлився на крісло Гройсмана

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився на час розслідування відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали людину, яка передавала Саакашвілі гроші Курченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути