Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 12:26

Саакашвілі за гроші Курченка намагався захопити державну владу - Луценко

Саакашвілі за гроші Курченка намагався захопити державну владу - Луценко
Міхеіл Саакашвілі. Фото: Газета.ру

Колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі за гроші олігарха Сергія Курченка проводив акції, спрямовані на захоплення державної влади в Україні.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Операція стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, із членами злочинного угруповання Януковича, зокрема Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного організованого угруповання Януковича-Курченка, зупинення їхнього кримінального переслідування та відновлення контролю над активами, які вони в цей час придбали в Україні в кримінальний спосіб", - повідомив Луценко.

За його словами, наближений до Саакашвілі громадянин України Северіон Дангадзе звернувся через посередника до Курченка з пропозицією фінансувати діяльність Саакашвілі в обмін на інтереси олігарха.

"Зафіксовано отримання з російської сторони до оточення Саакашвілі близько півмільйона доларів. Приблизно половину суми вручили Донгадзе під контролем українських спецслужб - із переписуванням номерів купюр і фіксацією операції передачі", - сказав Луценко.

Курченко та злочинна організація безпосередньо пов'язані з Федеральною службою безпеки РФ, додав генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання Саакашвілі. У сутичках є постраждалі, поліція застосувала спецзасоби

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі за гроші Курченка намагався захопити державну владу - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути