пʼятниця, 27 грудня 2013 16:24

ЗМІ знайшли шикарний велетенський маєток Клюєвих в Австрії
5

Фото: Фото: pravda.com.ua

"Українська правда" придбала виписку про компанію Slav AG, пов'язану із родиною Клюєвих. Серед членів наглядової ради - прізвище дружини Сергія Клюєва Ірини Клюєвої.

Її адресою значиться не Київ, не Донецьк і навіть не село Рудики, де на 17-гектарній ділянці розташовано маєток братів.

Ірина Клюєва зареєстрована в Тульбінгу, що біля Відня. Це навіть не містечко, а невеличке і затишне село посеред мальовничої природи - на пагорбі у самісінькому лісі.

"Окрім того, що в Тульбінгу красиво і затишно, є ще одна перевага - тут немає жодних сторонніх людей і очей. На все село - чи не дві вулиці", - пише видання.

Будинок Клюєвих - за адресою Groissaustraße, 12. Він - найбільший в ТульбінгерКогелі. Паркан тягнеться вздовж вулиці на 20-30 метрів, тоді як решта будинків мають в два-три рази коротший вихід до дороги.

Маєток Клюєвих під Києвом вражає розмірами. Це садиба на 17 гектарів, розташована в Рудиках за Конча-Заспою, відгороджена від зовнішнього світу багатометровим муром і чисельною охороною.

Але якщо в Україні це виглядає нормою, то в Австрії - дикістю.

Будинок Клюєвих у Тульбінгу відділено від дороги декоративним парканом та туями, а присадибна ділянка складає лише 27 соток. Щоправда, це все одно чи не найбільший наділ у цьому містечку.

Видно, що австрійський маєток Клюєвих доволі новий - чи нещодавно відбудований.

За збігом обставин, коли "Українська правда" тільки прямувала вулицею до будинку, туди під'їхав позашляховик, звідки вийшов чоловік - чи то водій, чи то охоронець - а також сама Ірина Клюєва.

Вони приїхали з пакунками з магазину і невеличкою валізою, що виглядає як ручна поклажа на один день.

Дружина Клюєва була вбрана по-домашньому - у куртку і спортивні штани. Виглядало це все так, наче людина повертається додому.

Після того, як ми подзвонили у двері, їх відчинила хатня робітниця, яка спілкувалася російською. Поговорити з самою Іриною Клюєвою не вдалося - за словами прислуги, вона вийшла з будинку.

Місцеві, які живуть у Тульбінгу, нічого не знають про українських сусідів.

Через інтернет за 9 євро 90 центів журналісти придбали виписку про нерухомість Клюєвих у Тульбінгу.

Згідно з документами австрійського реєстру, цей будинок площею 558 метрів, який значиться австрійською пропискою дружини Клюєва, належить фірмі GBM Handels- und Vertretungs GmbH.

Відповідно до відкритої бази даних австрійських підприємств, компанія GBM займається "управлінням власністю" будинку в Тульбінгу.

Акціонерами компанії GBM є дві юридичні особи - Bulinga Ventures LLC та Revaldo Holdings Ltd. Судячи з абревіатур в назві, дані фірми можуть бути офшорними. Нам не вдалося знайти жодних згадок про них в інтернеті.

Водночас увагу привернула інша деталь. У телефонному довіднику австрійських фірм немає адреси і контактів цієї самої компанії GBM, яка володіє будинком, де прописана Клюєва. Фірма GBM зареєстрована за віденською адресою: Wipplingerstraße, 35. Віденський телефон: 405 31 61 плюс додатковий номер 0.

Точно за цією адресою і за цим телефонним номером включно з останнім додатковим нулем знаходяться ще дві цікавих компанії.

Це фірма братів Клюєвих Slav AG, а також компанія Activ Solar, що володіє бізнесом сонячної енергетики в Україні та отримує дотації з бюджету.

Так і залишилося без відповіді питання - якщо Клюєви не лише реєструють свій бізнес через австрійські материнські компанії, але і фактично мешкають там, то чи повинен їхній бізнес претендувати на матеріальну допомогу з коштів державного бюджету України?

Через 2,5 години після оприлюднення статті на редакційний мейл "Української правди" надійшов лист від Сергія Клюєва у відповідь на запит, підписаний начебто 28 грудня. Клюєв стверджує, що в Австрії буває рідко, будинок належить  австрійській компанії, а винаймається його родиною.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ знайшли шикарний велетенський маєток Клюєвих в Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути