неділя, 03 лютого 2013 13:19

"Смертельна відплата": КНДР пригрозила Південній Кореї війною

"Смертельна відплата": КНДР пригрозила Південній Кореї війною
Кім Чен Ин. Фото: lady.mail.ru

КНДР, очолювана Кім Чен Ином, пригрозила Південній Кореї війною у разі реалізації нею санкцій Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Про це йдеться в опублікованій заяві північнокорейського Комітету за мирне возз'єднання Кореї.

У документі підкреслено, що Північна Корея повністю готова до економічних і військових санкцій з боку США, Японії та південного сусіда. Крім того, державам, які загрожують суверенітету КНДР, буде завдано смертельної відплати, наголошується в заяві.

Жорстка реакція КНДР була почасти спровокована запланованими біля кордонів республіки триденними навчаннями США і Південної Кореї, які повинні відбутися наступного тижня.

Як повідомлялось раніше, влада Південної Кореї очікує, що КНДР може в будь-який момент провести третє ядерне випробування. На думку південнокорейських експертів, КНДР завершила всі необхідні приготування до запуску ядерної ракети. Випробування будуть проведені за командою північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Уряд Південної Кореї закликає КНДР негайно припинити будь-яку підозрілу активність, інакше її чекають "серйозні наслідки".

Нагадаємо, 23 січня КНДР пообіцяла наростити ядерний потенціал у відповідь на санкції з боку Організації Об'єднаних Націй.

Зараз ви читаєте новину «"Смертельна відплата": КНДР пригрозила Південній Кореї війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути