пʼятниця, 05 листопада 2021 11:54

"Слугу" Третьякову вигнали з Ради на п'ять засідань, на Геращенко забракло голосів

"Слугу" Третьякову вигнали з Ради на п'ять засідань, на Геращенко забракло голосів
Галина Третьяоква очолює Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Фото: пресслужба Верховної Ради

Верховна Рада відсторонила народну депутатку від "Слуги народу" Галину Третьякову від участі у п'яти пленарних засіданнях.

За це у п'ятницю проголосували 234 народні депутати.

Проголосували "За" фракція "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", групи "Довіра" і "Партія "За майбутнє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаля прийшли послухати 109 депутатів

Натомість парламентарям забракло голосів, щоб відсторонити депутатку "Європейської солідарності" Ірину Геращенко також від п'яти засідань за висловлювання.

Геращенко у вересні 2019 року порівняла "Слуг народу" з "зеленими чоловічками", які захопили під час російської окупації Крим.

"За" відсторонення депутатки від "ЄС" проголосували 190 депутатів при необхідному мінімумі 226.

У жовтні Галина Третьякова прокоментувала смерть нардепа, члена групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова словами: "Як на мене, це мінус один ворог".

Такі слова обурили депутатську групу. Її співголова Тарас Батенко вимагав відкликати Третьякову з посади голови комітету й заявив, що вона не достойна бути нардепом.

Антон Поляков помер у Києві в ніч проти 8 жовтня. Його в непритомному стані виявили поліцейські в автомобілі таксі. "Швидка" не змогла реанімувати депутата.

Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. У крові виявили алкоголь і метадон.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу" Третьякову вигнали з Ради на п'ять засідань, на Геращенко забракло голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути