вівторок, 03 листопада 2020 09:35

"Слуга", який називав себе мікробом на тлі Зеленського, не голосуватиме за його законопроєкт про КСУ

"Слуга", який називав себе мікробом на тлі Зеленського, не голосуватиме за його законопроєкт про КСУ
Качура йшов 49-м у списку партії "Слуга народу". Фото з Facebook-сторінки нардепа

Член парламентської фракції "Слуги народу", нардеп Олександр Качура не підтримуватиме президентського законопроєкту, який визнає нікчемним голосування Конституційного суду щодо антикорупційного законодавства та розпускає чинний склад КСУ.

"Я підтримую Володимира Олександровича в його щирому прагненні вирішити кризу в Конституційному суді, я згоден, що рішення КС - це дестабілізація.

Але ми погіршимо цей сценарій, якщо ухвалимо рішення, яке призведе до ще більшої дестабілізації. Я не голосуватиму за законопроєкт президента, навіть якщо мене виключать із фракції і розженуть парламент. І багато наших депутатів вчинять так само", - цитує "слугу" "Цензор.нет".

Нардеп заявив, що підтримає законопроєкт, поданий спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим.

"Це не ідеальний, але компромісний варіант. Також ми поставимо на голосування звернення до суддів КС добровільно скласти повноваження у зв'язку зі втратою довіри з боку українського народу", - сказав він.

У вересні в інтерв'ю "НВ" нардеп заявляв: "Стосовно Зеленського ми всі - мікроби. Ми не є великими політиками, якими деякі себе почали вважати через рік. Зрозуміло, що немає рейтингу СН, немає рейтингу Кабміну, є тільки рейтинг президента. Не було б Зеленського - не було б партії "Слуга народу". Але ті, хто про це забувають, на мій погляд, є мікробами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна має знати своїх "героїв": оприлюднили імена нардепів, які валили е-декларування

2 листопада в ефірі телеканалу ICTV президент Володимир Зеленський на запитання щодо можливого розпуску парламенту в разі неголосування за законопроєкт по КСУ заявив: "Якщо я побачу, що немає підтримки у Верховній Раді, а перш за все у "Слуги народу", тому що вони ж нові, вони завдяки мені стали депутатами і підтримці суспільства. Якщо ми підемо в розріз, ми будемо виходити з цього глухого кута навіть таким шляхом".

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Проти голови КС Олександра Тупицького ДБР відкрило кримінальне провадження, інкримінують державну зраду.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга", який називав себе мікробом на тлі Зеленського, не голосуватиме за його законопроєкт про КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути