четвер, 31 жовтня 2019 12:01

Слуга народу внесла закон про нові правила розмитнення євроблях

Слуга народу внесла закон про нові правила розмитнення євроблях
У слузі народу запропонували нові правила розмитнення " євроблях". Фото: Обозреватель

Партія "Слуга народу" пропонує виключити транспортні засоби з переліку підакцизних товарів із 2021 року. Документ знаходиться на розгляді податкового комітету Ради.

У Верховну Раду внесли законопроект №2342. Ним пропонується зниження ставок акцизного податку на ввезення транспортних засобів на територію України, повідомляють на сайті ВР.

"Протягом 180 календарних днів із дня набуття Законом чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі. Від цього показника формуються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів", - говорить ініціатор законопроекту, депутат від партії "Слуга народу" Олексій Ковальов.

Документ пропонує скасувати норму, що передбачає коефіцієнт 40 до ставок акцизного податку для транспортних засобів, які використовували від 5 до 8 років і коефіцієнта 50 для автомобілів, які використовували понад 8 років.

Для транспортних засобів, старших 30 років, і антикваріату пропонується скасувати вимогу щодо екологічних норм при ввезенні.

Депутат також пропонує виключити транспортні засоби з переліку підакцизних товарів із 2021 року.

Мова йде про виключення з переліку "автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів.

"Нововведення повинні створити правові передумови для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, що ввозять в Україну, а також дасть доступ українцям до вживаного транспорту",- каже Олексій Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які автомобілі роблять власників більш сексуальними

Безкоштовно виїхати за кордон на автомобілі з європейськими номерами можна, лише попередньо його розмитнивши. Під час вивезення нерозмитненої машини за межі території України застосовуватимуть штрафи. Перевищення терміну тимчасового ввезення чи транзиту понад 30 діб або втрата цих автомобілів передбачає штраф 170 тис. грн або їхню конфіскацію.

Зараз ви читаєте новину «Слуга народу внесла закон про нові правила розмитнення євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути