вівторок, 11 червня 2019 09:59

Слуга народу: у партію Зеленського йде скандальний СБУшник Януковича

Слуга народу: у партію Зеленського йде скандальний СБУшник Януковича
У партію Зеленського йде скандальний СБУшник Януковича. Фото: Обозреватель

У Верховну Раду від партії "Слуга народу" по мажоритарному округу Дніпропетровської області балотується СБУшник часів президентства Віктора Януковича Віталій Криворучко.

Кандидат у народні депутати керував розгоном Євромайдану і був членом партії екс-"регіоналів" "Відродження", повідомляє Інформатор.

До березня 2014-го Криворучко обіймав посаду першого заступника глави СБУ в Дніпропетровській області. Після люстрації Віктора Воропая керував службою у Дніпрі. У жовтні 2014-го люстрували і самого Криворучка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там люди трусами торгують" - куди може переїхати Адміністрація президента

У січні 2014-го екс-співробітник СБУ особисто відповідав за операцію з розгону Майдану. У результаті акції на активістів напали групи тітушок і почалася стрілянина. Десятки людей отримали вогнепальні поранення із табельної та травматичної зброї, кілька людей опинилися в важкому стані в реанімації.

"Відповідно до Закону України "Про очищення влади" Криворучко не може займати керівні посади протягом 10 років. Колишній СБУшник Януковича розгорнув після люстрації активну політичну діяльність, об'єднавшись із "осиротілими екс-"регіоналами" в партію" Відродження ".

Потенційного міністра оборони від команди Зеленського і кандидата в народні депутати за списком "Слуги народу" звинуватили в корупції при проведенні тендерних процедур і закупівель в армії.

Зараз ви читаєте новину «Слуга народу: у партію Зеленського йде скандальний СБУшник Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути