Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2024 17:18

"Слуга народу" Тищенко майже рік ходив із "перевірками" від неіснуючої ТСК

"Слуга народу" Тищенко майже рік ходив із "перевірками" від неіснуючої ТСК
Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі міста Києва. Фото: Як Добронсов, Facebook.com/yan.dobronosov

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в рамках роботи тимчасової слідчої комісії ііз вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

Про це повідомив рух "Чесно".

У жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення тимчасової слідчої комісії "Нацресурс", що згідно з документами, мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових і водних ресурсів та Держекоінспекції.

В рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засідання, перевіряє лісгоспи та розслідує незаконну вирубку лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК, подібну до тієї, яку носять правоохоронці.

На початку травня 2023 року Верховна Рада не затвердила проміжний звіт комісії, тож вона припинила свою діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина, тумбочка, шоковий стан: "слуга народу" розповіла "епічну" історію, чому викидала долари за паркан

Утім, і після цього Тищенко продовжував їздити з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК, про що активно інформував у своїх соцмережах.

"Варто зазначити, що члени ТСК, пред'явивши посвідчення нардепа, і за дорученням комісії, можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності", - пише "Чесно".

Але Тищенко робив це вже не бувши офіційно членом жодної комісії, повідомляють.

Так у липні 2023 року Тищенко заявив, що разом із Національною поліцією викрив ботоферму в одному з київських офісів. Тищенко стверджував, що цю інформацію він дізнався зі звернень громадян у ТСК "Нацресурс".

"Протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. Щобільше, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об'єктів інфраструктури", - пишуть "Чесно".

Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі міста Києва. Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури. Є кумом керівника Офіса президента Андрія Єрмака.

20 червня у Дніпрі група осіб в одязі кольору хакі і балаклавах напали на колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Напад на чоловіка відбувся посеред вулиці, коли він гуляв із дитиною. Група осіб оточила чоловіка і взяла його руки у кайданки. ЗМІ повідомили, що це була охорона Тищенка.

Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області повідомило про відкриття двох кримінальних проваджень за статтями - умисне легке тілесне ушкодження і незаконне позбавлення волі.

Печерський районний суд міста Києва призначив Тищенку цілодобовий домашній арешт. Після цього нардепа побачили у ресторані.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" Тищенко майже рік ходив із "перевірками" від неіснуючої ТСК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути