Ексклюзиви
неділя, 25 квітня 2021 19:49

"Слуга народу" пояснив, як п'ятий рік декларує виграші в лотерею

Народний депутат від "Слуга народу" Максим Павлюк, який п'ятий рік поспіль декларує виграші у лотерею, пояснив що це – частини одного виграшу, який він здобув ще у 2016 році.

  Максим Павлюк ішов 102-м у списку "Слуги народу"
Максим Павлюк ішов 102-м у списку "Слуги народу"

"Згідно з умовами виграшу, виграші на суму більше ніж три мільйони гривень виплачуються впродовж 60 місяців.

Свій лотерейний квиток я здав розповсюджувачу ТОВ "М.С.Л." у лютому 2016-го. Через деякий час мені прийшла відповідь, що квиток дійсно виграшний, пройшов експертизу і відтоді почався відлік 60 місяців. І щороку, згідно з вимогами антикорупційного законодавства, я мав декларувати ту суму, яку я отримував", – цитує депутата "Радіо Свобода"

Загалом за п'ять останніх років Павлюк задекларував від виграшу в лотерею майже 3,5 млн грн.

За словами депутата, із цієї суми він сплатив понад 500 тис. грн податків і понад 50 тис. грн військового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lexus, Range Rover, BMW: на яких авто їздять прокурори

"Я кожного року перед подачею декларації звертався офіційно до ТОВ "М.С.Л.", щоб вони зазначали, хто саме мені виплачував і щоб загальна сума з податками була.

Історія моя відкрита, тому що про мій виграш компанія сама зазначила ще в 2016 році. Тому я готовий до перевірок", – сказав "слуга".

 

На сайті оператора державних лотерей "М.С.Л." справді можна знайти новину за 2016 рік про виграш Павлюка. Щоправда, у ній йдеться про те, що щасливий білет купив не сам Максим, а його дідусь, який і вгадав виграшну комбінацію цифр, а вже потім подарував лотерейний квиток онуку.

Згідно з офіційним повідомленням, виграш Павлюка тоді склав 3 325 000 грн. Однак, зараз задекларована ним сума у вигляді призу – на понад 83 тис. грн більша.

"Слуга" розбіжність між сумою фактичного і задекларованого виграшу пояснює двома причинами: власною помилкою під час одного з декларувань (про яку, як каже, одразу повідомив НАЗК) і помилкою з боку "М.С.Л.", які у новині вказали неправильну суму.

У лютому Максим Павлюк задекларував 1,9 млн грн виграшу. Тричі отримав по 249 тис. грн, двічі — по 373 тис. і ще майже 447 тис. грн від шести фірм. Усі виграші надійшли одного дня — 26 січня.

Павлюк ішов 102-м у списку "Слуги народу". Зараз — заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності. Працював у військовій прокуратурі. Він — племінник чернівецького бізнесмена Іллі Павлюка.

97 народних депутатів фракції "СН" і членів їхніх сімей придбали минулого року авто, квартиру або землю.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" пояснив, як п'ятий рік декларує виграші в лотерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути