четвер, 09 липня 2020 10:57

"Слуга народу" і ОПЗЖ є лідерами у популізмі

"Слуга народу" і ОПЗЖ є лідерами у популізмі
Дві фракції виявилися найбільшими популістами.

"Слуга народу" і ОПЗЖ є лідерами фінансового популізму у Верховній Раді. Про це повідомляє Комітет виборців України.

Йдеться про експертні висновки Міністерства фінансів щодо законопроєктів, поданих народними депутатами під час карантину.

Із 11 березня по 1 липня Мінфін провів експертизу 607 законопроєктів. Із них 203 міністерство не підтримало.

Найбільше нереалістичних зареєстрували депутати фракції "Слуга народу". Депутати монобільшості були серед авторів 108 таких. ОПЗЖ подали 61 нереалістичний законопроєкт.

На третьому місці в антирейтингу - "Батьківщина" із показником 42.

Найменше популістських законопроєктів у депутатів "Голосу" (21) і "Європейської солідарності" (22).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довжина - 92 м. Ціна - $200 млн. На якій яхті ходить Медведчук

"Значна частина таких законопроєктів були авторськими розробками депутатів монобільшості: Василевської-Смаглюк, Брагара, Чорного, Фріса, Андрійовича, Кінзбурської та ін.

Що депутати "Слуги народу" подають таку кількість нереалістичних законопроєктів, виглядає дивно. Як правило, представники більшості мають діяти в унісон з урядом, а не вигадувати власні ініціативи. В іншому випадку це виглядає як спроба перетягнути ковдру і зайнятися самопіаром на соціальну тематику", - каже голова КВУ Олексій Кошель.

Однією з головних тем законопроєктів, зареєстрованих під час карантину, була боротьба з коронавірусом. Надавати фінансові пільги для бізнесу, забезпечувати фінансову підтримку населення і зростання економіки. Однак автори таких законопроєктів не пояснювали, звідки взяти кошти на реалізацію і як компенсувати різницю в десятки і сотні мільйонів гривень, які могли не надійти до державного бюджету.

За законом Міністерство фінансів займається експертними висновками законопроєктів щодо їх впливу на показники бюджету, можливостей фінансового забезпечення.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 422 народні депутати. 248 - представники фракції "Слуги народу", 44 - ОПЗЖ, 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 19 - "Голосу", 19 - групи "За майбутнє", 20 - "Довіри". Свою роботу почали торік наприкінці серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" і ОПЗЖ є лідерами у популізмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути